V. Cololo mirtis koreguoja „Zero live show“ reklamos bylos nagrinėjimą

Apeliacinės instancijos Vilniaus apygardos teismas antradienį atidėjo bylos dėl „Zero live show“ reklamos Turgelių bažnyčioje nagrinėjimą, nes mirė vienas iš bylos dalyvių – aktorius ir humoristas Vitalijus Cololo.

Teisėjų kolegija kitų bylos dalyvių advokatui Rokui Rudzinskui davė dviejų savaičių terminą susitarti su V. Cololo artimaisiais dėl jo atstovavimo teisme, nes šie gali siekti mirusiojo reabilitacijos.

Aktorius, humoristas V. Cololo – gruodžio 2 dieną mirė eidamas 46-uosius metus.

Prokuroras Stanislavas Barsulas žurnalistams sakė, kad teismas nusprendė, jog V. Cololo turi atstovauti gynėjas.

„Kaltinimas yra bendras visų asmenų atžvilgiu, (...) mano manymu jo (V. Cololo – BNS) atžvilgiu byla nutrauktina, kaip ir jo atžvilgiu negalėtų būti priimtas apkaltinamasis nuosprendis“, – kalbėjo prokuroras.

Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmai šių metų spalį aktoriams V. Cololo, Mindaugui Papinigiui ir Ainiui Storpirščiui skyrė 1 tūkst. eurų baudas, o režisieriui Emiliui Vėlyviui – 2 tūkst. eurų bauda.

Šį sprendimą apskundė ir prokuratūra, ir aktoriai, ir režisierius.

Teismas nusprendė visus kaltinamuosius asmenis atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės dėl pažeidimų mažareikšmiškumo ir taikyti baudžiamojo poveikio priemones – baudas, jas sumokant į nukentėjusiųjų asmenų nuo nusikaltimų fondą.

Skunde apeliantai nesutiko su pirmos instancijos teismo sprendimu ir prašė panaikinti Šalčininkų rūmų nuosprendį ir juos išteisinti.

I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

Prokuratūra skunde teismo prašė kitaip įvertinti situaciją ir nesutiko su žemesnės instancijos teismo sprendimu pritaikyti mažareikšmiškumą, o aktorius bei režisierių atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės.

Prokuroras S. Barsulas bylą nagrinėjant pirmos instancijos teisme aktoriams prašė skirti 7 tūkst. eurų baudas, o režisieriui – 10 tūkst. eurų baudą.

Anot prokuroro, šių asmenų elgesys sutrikdė tikinčiųjų maldą, privertė kunigą nutraukti išpažinčių klausymą.

Aktoriai ir režisierius buvo nuteisti dėl sąmoningo apeigų bažnyčioje sutrikdymo per praėjusių metų rugpjūčio mėnesį vykusią Žolinės šventę. Šie maldos namai Šalčininkų rajone yra gausiai lankomi lenkų tautybės tikinčiųjų.

2018 metų rugpjūčio 15 dieną į Šalčininkų rajone, Turgelių miestelyje, esančią bažnyčią užėjo trys dvasininkais persirengę vyrai – aktoriai V. Cololo, M. Papinigis ir A. Storpirštis.

Stop kadras

Jie lenkų kalba pasakojo apie „Siemens“ arenoje vyksiantį renginį „Zero live show“, į pamaldas susirinkusiems tikintiesiems siūlė ir dalijo netikras suktines.

Tuo metu bažnyčioje vyko bendra tikinčiųjų rožinio malda, išpažinčių klausymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia tik noro

Reikia tik noro portretas
Šią bylą galima gražiai baigti, jei visi juokų vyrai, negerbiantys tikinčiųjų, net pasirinkusių Žolinės dieną! atsiprašytų žmonių ir proto ribose patys pasiūlytų baudą kaip iš tiesų savo pripažinimą, kad elgėsi netinkamai, nes iš tiesų elgėsi netinkamai ir dar teismus bei prokurorus trukdo.

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Prisidirbot,vyrukai,nenorėkit Cololo likimo.

Anonimas

Anonimas portretas
Vėlyvis bus antras. Greitai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių