Generalinis komisaras: pareigūnas nuo šūvių apsaugojo antstolį, panaudotas nelegalus ginklas

Vilniaus centre esančiame bute ketvirtadienį į policijos pareigūnus, antstolį ir advokatą šaudęs vyras panaudojo nelegaliai laikytą ginklą, teigia policijos generalinis komisaras Renatas Požėla. Anot jo, į šį butą pareigūnai buvo atvykę su antstoliu, mat ten buvo sprendžiami su skyrybų procesu susiję civiliniai klausimai.

Ketvirtadienį Vidaus reikalų ministerijos surengtos spaudos konferencijos metu R. Požėla pasakojo, kad iš pradžių, 10.23 val., pranešta, kad sostinės centre sužeistas policijos pareigūnas. Jo teigimu, į įvykio vietą nusiųsti policijos pareigūnai.

„Policijos reakcija buvo savalaikė, operatyvi“, – tvirtino R. Požėla ir pridūrė, kad po pirminio pranešimo apie sužeistą policijos pareigūną praėjus trims minutėms, į įvykio vietą iškviestas policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Anot jo, kaip vėliau paaiškėjo, šaudynės Vasario 16-osios gatvėje esančiame bute, susijusios su skyrybų procesu. Anot R. Požėlos, antstolis paprašė policijos padėti užtikrinti saugumą konkrečiame objekte, ten sprendžiant civilinius klausimus. Nuvykus į minėtą butą, pasak policijos generalinio komisaro, pasipylė šūviai į pareigūnus.

„Į mus kreipėsi antstolis (...) patvarkymu, prašydamas policijos užtikrinti viešąją tvarką ir antstolio saugumą, sprendžiant tam tikrus civilinius klausimas, konkrečiai, mano žiniomis, minėtame objekte vyko skyrybų procesas. Todėl mūsų pareigūnai kartu su antstoliu nuvyko į įvykio vietą ir patekus į būstą, į mūsų pareigūnų pusę pasipylė šūviai. (...)

Vienam pareigūnui kulka pataikė į širdies plotą, tačiau sužeidimas pavojaus gyvybei nekelia, nes policininkas vykdė nurodymus ir įvykio vietoje dėvėjo apsauginę liemenę, kuri iš esmės sustabdė kulką, ir panašu, kad kulka pasiekė tik paviršutinius žmogaus organus, ir tai išgelbėjo gyvybę. Sužalotas pareigūnas dar sugebėjo apsaugoti antstolį, jį patraukdamas nuo šūvio trajektorijos“, – aiškino R. Požėla.

Pasak jo, po šūvio policininkas prarado radijo stotelę ir tada bėgo į gatvę, prašė žmonių pagalbos, stabdė automobilius.

R. Požėla teigė aplankęs ligonėje sužeistą 27-erių metų amžiaus pareigūną.

Jo teigimu, taip pat sužeista ir moteris pareigūnė, kuriai šūviu pataikyta į koją, tačiau policininkė, anot R. Požėlos, atsisakė vykti į ligoninę, jai suteikta pagalba greitosios medicinos pagalbos automobilyje.

Panaudotas nelegalus ginklas

Vilniaus centre, kaip įtariama, advokatą nušovęs, į pareigūnus ir antstolį šaudęs vyras panaudojo nelegalų ginklą.

„Vykstant į konkrečius objektus, visada mūsų reagavimo pareigūnai turi pareigą, susirenka informaciją apie būstą, apie jo gyventojus, apie šaunamus ginklus, jeigu jie legaliai laikomi. Informacijos, kad šiame būste gali būti laikomas legalus ginklas, mes neturėjome. Labai tikėtina, kad šitas ginklas buvo niekur neregistruotas, kitaip tariant, nelegalus ginklas“, – dėstė policijos generalinis komisaras.

R. Požėla mano, kad Vilniaus centre paleisti mažiausiai du šūviai, tačiau įvykio vietoje dar dirba ekspertai, jie nustatys jų skaičių.

Anot jo, pareigūnai tarnybinių ginklų nepanaudojo.

Apie incidentą sostinėje, Vasario 16-osios gatvėje, pranešta ketvirtadienį, 10.23 val. Iškvietimas į Vasario 16-osios gatvėje esantį butą buvo gautas dėl iškeldinimo iš namų, asmuo šovė į atvykusius pareigūnus. Policijos duomenimis, pašauti du pareigūnai, įtariamasis 62 m. amžiaus vyras užsibarikadavo bute, tačiau vėliau buvo sulaikytas.

Incidento metu nušautas advokatas Leonid Pšelincev, kuriam buvo 72-eji.

Pasak R. Požėlos, medikai bandė gaivinti advokatą, tačiau jis mirė.

„Greitosios pagalbos medikų ekipažas darė viską, kas buvo įmanoma, kad išsaugoti gyvybę, (...) tačiau šūvis buvo nesuderinamas su žmogaus gyvybe“, – dėstė R. Požėla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurga

Jurga portretas
tai gal ir advokatui tokiu atveju reikia neperšaunamos liemenės? kaip jūs įsivaizduojat apsaugoti advokatą ar antstolį per šaudynes? ir koks tai apsaugojimas nuo šūvio, jei mirė nušautas?

alex

alex portretas
Pilietis turi teisę ginklu ginti savo tėvynę, savo žemę, savo žmoną ir vaikus. Taip buvo per amžius. Bet viskas apsivertė. Vyrai tapo narkomanais, debilais, go.mikais, pe.dais, savo vaikų nebeaugina ir su normaliom moterim jiems jau nieko neišeina. Jie nori tokių moterų, kurios sugyvulėjusios ir leidžia jiems jos subinę draskyti ar nuolat čiulpia tą jų myžalo kanalą pagal jų norą. O normalios moterys visame pasaulyje varo naxer tuos brūdus. Kam tų vyrų reikia- jie yra tik spermos donorai. Be jų gyventi ženkliai paprasčiau ir lengviau. Nori vaiko- nusipirkai spermos iš donoro pagal katalogą ir turi vaiką. Vyrai dabar niekur nebereikalingi. Nes tapę gyvuliais, jie nustojo būti vyrais. Na o moterys dabar lėktuvų pilotės, tolimojo plaukiojimo laivų kapitonės, kosmonautės, mokslininkės ir t.t. Dar po poros šimtų metų vyrų išvis beveik neliks, atrinks sveikiausius, laikys rezervuaruose ir prekiaus jų sperma.

qwe

qwe portretas
kodėl butas nebuvo dalinamas per pusę, jei vyko skirybos ir vyras su žmona plėšėsi dėl to buto teismuose.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių