K. Navickas nesibaimina galimų pokyčių ministrų kabinete: dirbam toliau

Dar vienai kadencijai perrinktam prezidentui Gitanui Nausėdai užsimenant apie galimus pokyčius ministrų kabinete, Vyriausybei grąžinus įgaliojimus, kritikos susilaukiantis žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas tikina esąs ramus. Pasak jo, santykis su šalies vadovu turėtų išlikti „geras, kaip ir iki šiol“.

„Manau, kad santykis su prezidentu bus geras, kaip ir iki šiol. Darbingas ir konstruktyvus“, – ELTAI teigė K. Navickas, patikindamas, kad kol kas su Prezidentūra dar „nebuvo jokio kontakto“.

Vis tik K. Navickas pabrėžė, kad nei vieno politiko ar ypatingai ministro vieta nėra stabili.

„Nei vieno politiko vieta nėra stabili, ministro dar labiau, nes daugelių atveju būname dėmesio centre. Natūralu, kad kritikos visada sulauksime“, – tikino jis.

Ministras taip pat sakė dar nekalbėjęs po prezidento rinkimų ir su Vyriausybės vadove Ingrida Šimonyte.

„Ne, tik iš komandiruotės esu praeitą naktį, tai nekalbėjau. Rytoj Vyriausybėje susitiksime“, – kalbėjo K. Navickas.

„Dirbam toliau“, – pasakė jis, atsakydamas į klausimą apie savo ateities perspektyvas.

ELTA primena, kad rinkimus laimėjęs prezidentas G. Nausėda kampanijos metu kartojo, jog jį perrinkus prezidentu Vyriausybės sudėtis turėtų keistis. Apie tai jis užsiminė ir pirmojo rinkimų turo metu.

G. Nausėda balandžio mėnesį yra sakęs, kad jeigu K. Navickas nesugebėtų atsakyti į jam skirtus nepatogius klausimus, tuomet šalies vadovas gali netvirtinti jo Vyriausybėje, ministrų kabinetui grąžinus įgaliojimus po prezidento rinkimų.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas nauja Ministrų kabinetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petro

Petro portretas
Gal gali shitas bebras nafickas laaiškinti kaip jo … kelmickaite tapo zirgyno direktor be konkurso? Nafickas yra sukciius

tai nejau

tai nejau portretas
sitas kausas ministras ir toliau vaidins dirbanti ir sedes siltoje vietoje iki pensijos

darbininkas BLIA.....t

darbininkas BLIA.....t portretas
tokius darbininkus reiketu uzkast gyvus ju paciu issikastose duobese ,kad net nesmirdetu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių