Abejingų nepalikusi Bgirl Nicka: kokie artimiausi medalininkės planai?

Į Lietuvą grįžusi Paryžiaus žaidynių sidabro laimėtoja septyniolikmetė Dominika Banevič-Bgirl Nicka buvo sutikta plojimais, šūksniais ir breiko šokiu. Breiko šokėja savo pasirodymu olimpinėse žaidynėse sukėlė tokią breiko bangą, kuri nepaliko abejingų tiek Lietuvoje, tiek Paryžiuje.

„Labai didžiuojamės, be galo džiaugiamės“, – šnekėjo moteris.

Apimti breiko euforijos ir pergalingo Nickos pasirodymo, susirinkę šoko patys.

„Vis dar negalime atsigauti nuo viso nuostabaus savaitgalio ir savaitės“, – kalbėjo Sportinių šokių federacijos Breiko lygos vadovas Mindaugas Radvila.

Tarp laukiančių buvo ir broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, menininkai taip pat breiko aistruoliai.

„Breiko kultūrai tai yra neįtikėtinas pripažinimas, tai yra daugiau nei medalis. Čia yra ta kultūra, kuri visą laiką lieka pavėsyje“, – tikino A. ir R. Gataveckai.

Ji įjungia varikliuką ir rodo čempionišką charakterį, ko neatimsi, tai neatimsi.

„Žinojau, kad gerai sušokau. Aš buvau patenkinta savimi. Labai mėgavausi savo šokiu, buvo gera muzika, atmosfera. Viskas susiklostė labai gerai ir parodžiau pasauliui, koks breikas yra nuostabus. Toks buvo mano tikslas. Manau, kad sidabras buvo kaip bonusas ir mano viso darbo vaisius“, – teigė D. Banevič.

„Ir gerbėjai, ir pažįstami atėjome pasveikinti su medaliu, tikėjomės ir laukėme“, – pasakojo vyras.

„Žinome, kad Dominika yra lenkaitė, mokosi Jono Pauliaus II gimnazijoje, dėl to ir pasirinkome spalvas baltą su raudona“, – nurodė moteris.

Jaunoji žvaigždė neslėpė, kad nuovargis yra, bet susirinkusiems padovanojo dar vieną pasirodymą.

„Sveikinimų netrūko, net nustebau, kad tiek žmonių domisi“, – sakė D. Banevič.

„Tai yra visam pasauliui sensacija, tokio jauno amžiaus ir trumpos profesionalios karjeros. Netgi finale, kuriame nusileido Ami, kuri turi dvigubai ilgesnę profesionalią karjerą“, – tikino M. Radvila.

„Nesvarbu, kokioje formoje, serga, neserga, bloga nuotaika. Ji įjungia varikliuką ir rodo čempionišką charakterį, ko neatimsi, tai neatimsi – ji kovoja iki galo“, – šnekėjo A. ir R.Gataveckai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Šokių aikštelėje čempionė, kokia Bgirl Nicka už jos ribų?

„Labai paprasta, žavi, išlikusi tokia lietuvaitė. Labai jaučiasi tas paprastumas joje. Populiarumas dar neiššaukė jokių kitų jos bruožų“, – teigė moteris.

Moteris, paklausta, ar žvaigždžių liga negresia, atsakė: „Kol kas tikrai ne.“

„Nicka mėgsta tokį vaibą, 80–90-uosius, hip hopą, judesius, laisvę, pozityvą, žvaigždutes“, – nurodė kita moteris.

Kokie artimiausi medalininkės planai?

„Truputį pailsėti psichologiškai, fiziškai aš nesu pavargusi, grįžtu į salę treniruotis. Po savaitės važiuosime į vieną renginį, kurį organizuoja breiko bendruomenė, jis mažesnis, bet irgi didelis renginys“, – teigė D. Banevič.

 

 

Fiziškai aš nesu pavargusi, grįžtu į salę treniruotis.

Šalia įspūdingo talento ir trenerė mama Alina – komanda, kurios plėsti neketina.

„Mūsų komanda iš dviejų žmonių. Aš ir mama esame svajonių komanda, mes parašėme istoriją ir toliau ją rašome“, – šnekėjo olimpinio sidabro medalio laimėtoja.

Pirmą kartą istorijoje breikas įtrauktas tik į Paryžiaus olimpinių žaidynių programą – po ketverių metų Los Andžele šio sporto kovų nebus.

„Aš manau, kad tai būtinai turėtų būti viena iš olimpinių sporto šakų“, – teigė moteris.

„Mes viliamės, kad dar sugalvos kokį būdą ir po laiko įterps. Jeigu ne, tikimės, kad dar po keturių metų jis grįš, tai sportininkai dar turės aštuonis metus įtikinti Olimpinį komitetą, kad breiką reikėtų palikti“, – nurodė M. Radvila.

Šalia oro uosto Nickos laukė dar viena dovana. Naujutėlaitis, blizgantis ir prabangus elektrinis mersedesas.

„Vilniaus apskrities visų tautų: lietuvių, rusų sentikių, rusų, lenkų, žydų, o ypač Lietuvos golfo bendruomenės vardu, mes norime padėkoti už viską“, – šnekėjo Nepriklausomybės Akto signataras, buvęs golfo federacijos vadovas Česlovas Okinčicas.

„Nicka buvo ta sensacija, kuri pakerėjo turbūt milijonus, nes pusė pasaulio žiūrėjo olimpines žaidynes. Pačios olimpinės, iš mano vienuolikos matytų, yra pačios nuostabiausios. Mūsų sportininkai laimėjo keturis medalius, tai yra labai geras pasiekimas, džiaugiamės už kiekvieną iš jų“, – nurodė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Kartu su D. Banevič į Lietuvą grįžo paskutiniai Lietuvos olimpinės rinktinės nariai, kuriems taip pat gėlės ir padėkos žodžiai.

„Labai palaikome, labai laukiame, džiaugiamės rezultatu“, – sakė moteris.

„Labai sunku kažką sakyti. Nesitikėjau, kad čia mano visas Kaunas suvažiuos ir dukra. Labai daug emocijų“, – šnekėjo penkiakovininkė Gintarė Venčkauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
sudas kazkoks, kit karta pamatisime baletu sokeju? grupine keksa tarp pideriu

o aš esu jauna mergytė ir man dar reikia išbandyti

o aš esu jauna mergytė ir man dar reikia išbandyti portretas
kokie pas vaiką dar gali būti planai-klausyti mamos, sveikai maitintis ir mokytis

J nenusileido

J nenusileido portretas
o teisejai buvo pries japonas ir ukrainos kurie ne vieno balo is 3 nedave Lietuvaitei ,akivaizdus teisejavimas pagal teiseju ir juos remencius Norus !
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių