JAV demonstruoja galią: dislokuojami karo laivai Korėjos pusiasalyje

  • Teksto dydis:

JAV karinės jūrų pajėgos pranešė, kad šeštadienį į Korėjos pusiasalį išsiuntė lėktuvnešio „Carl Vinson“ smogiamąją grupę. Tuo siekiama pademonstruoti Amerikos karinę galią „neatsakingą“ branduolinės ginkluotės programą vykdančiai Šiaurės Korėjai.

Šis įtampą regione padidinsiantis sprendimas priimtas netrukus po JAV raketų smūgio Sirijoje, kurį daugelis laiko įspėjimu Pchenjanui, nepaklūstančiam reikalavimams atsisakyti savo branduolinių ambicijų.

Šiaurės Korėja pasmerkė ketvirtadienį įvykdytą raketų smūgį ir pavadino jį „netoleruotinu agresijos" aktu, kuris „milijoną kartų“ pateisina Pchenjano norą turėti patikimą branduolinio atgrasymo priemonę.

„JAV Ramiojo vandenyno štabas įsakė „Carl Vinson“ smogiamajai grupei judėti į šiaurę. Tai – apdairumo priemonė siekiant išlaikyti karinių pajėgų pasirengimą ir buvimą Ramiojo vandenyno vakaruose“, – naujienų agentūrai AFP pranešė šio štabo atstovas komandoras Davidas Benhamas (Deividas Benamas).

Kelia grėsmę

„Neapgalvotą, neatsakingą ir destabilizuojančią raketų bandymų programą vykdanti ir branduolinės ginkluotės pajėgumų siekianti Šiaurės Korėja ir toliau kelia didžiausią grėsmę regione“, – neįprastai griežtai sakė jis.

Pagal grafiką Australijos uostuose turėjusi lankytis smogiamoji grupė, kuriai priklauso „Nimitz“ klasės lėktuvnešis „USS Carl Vinson“, šiuo metu plaukia iš Singapūro į Ramiojo vandenyno vakarinę dalį.

Pchenjanas kelia tikslą sukurti branduolinę galvutę iki Jungtinių Valstijų galinčią nunešti ilgojo nuotolio raketą. Iki šiol Šiaurės Korėja yra įvykdžiusi penkis branduolinio ginklo testus, du iš jų – pernai.

Palydovų atsiųstų nuotraukų analizė rodo, kad Šiaurės Korėja galbūt rengiasi atlikti šeštąjį bandymą. JAV žvalgyba įspėja, kad mažiau nei po dvejų metų Pchenjanas gali sukurti branduolinę galvutę, kuri pasiektų žemyninę JAV dalį.

Trečiadienį, prieš JAV ir Kinijos vadovų susitikimą, Šiaurės Korėja Japonijos jūroje paleido vidutinio nuotolio balistinę raketą.

JT rezoliucijos draudžia Šiaurės Korėjai naudoti bet kokias balistinių raketų technologijas.

Vasarį Šiaurės Korėja vienu metu paleido keturias balistines raketas, trys iš jų nukrito provokuojamai arti Japonijos krantų. Pchenjanas tuomet pareiškė, kad tai buvo pratybos, per kurias imituotas smūgis JAV bazėms Japonijoje.

Pernai rugpjūtį Šiaurės Korėja išbandė iš povandeninio laivo paleidžiamą balistinę raketą (SLBM), nuskriejusią apie 500 km Japonijos link. Šalies lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) tąsyk pavadino šį bandymą „didžiausia sėkme“.

Branduolinį užtaisą galinčių nešti SLBM raketų sistema pakeltų Šiaurės Korėjos branduolinio smūgio grėsmę į naują lygmenį. Pchenjanui atsivertų galimybė dislokuoti branduolinius užtaisus toli už Korėjos pusiasalio ribų ir prireikus surengti atsakomąjį smūgį, jeigu būtų atakuotos jo karinės bazės.

Ketvirtadienį ir penktadienį Kinijos vadovą Xi Jinpingą (Si Dzinpingą) Jungtinėse Valstijose priėmęs prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) spaudė Pekiną, Pchenjano pagrindinį sąjungininką, padėti pažaboti Šiaurės Korėjos branduolinės ginkluotės programą.

D. Trumpas pagrasino imtis vienašališkų veiksmų prieš Šiaurės Korėją, ir po raketų smūgio ketvirtadienį Sirijoje šis jo grasinimas atrodo realesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jei laivai PUSIASALY,

jei laivai PUSIASALY, portretas
tai te RIOGSO...

Sanimideg

Sanimideg portretas
Ir Hitleris dislokavo visos trys armijos prie TSSR sienos birzelio 1945 m. bet po 4 metus pasirode kad TSSR kariuomene uzeme visa Berlina ir Rytu Vokietija.

Reikalinga veterinarinė operacija

Reikalinga veterinarinė operacija  portretas
Girdėjau - iškastravus agresyvius padarus jų agresyvumas sumažėja. Pats laikas būtų veterinarui aplankyti Kim Jong Uną ir jo artimiausią draugą bei dvasios brolį Putiną. Pasaulis veterinarui būtų amžinai dėkingas.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių