Ž. Pinskuvienė: tai, ką šiandien pamatėme, sukrečia

  • Teksto dydis:

Širvintų rajono merė, politikė Živilė Pinskuvienė socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo sukrečiančia istorija apie gyvūnų nepriežiūros atvejį Širvintų rajone.

„Kai gyveni mažame miestelyje, žinai ir pažįsti žmones. Gal todėl širvintiškiai šiandien ir yra tokie sutrikę – gerai žinomas ūkininkas, veisėjas, su savo augintiniais žinomas kaip parodų dalyvis ir laimėtojas šiandien įtariamas gyvūnų nepriežiūra“, – pasakojimą pradėjo politikė.

„Tai, ką šiandien pamatėme kartu su gyvūnų teisių gynėjais, policijos pareigūnais, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistėmis, sukrečia. Apleisti, blusuoti, žaizdoti šunys, arkliai, nevalyti gardai, antisanitarinės sąlygos...

Skauda širdį matant ligotus, sulysusius keturkojus, besimėtančių kaulų krūvas ir net kaukolę...“ – baisėjosi Ž. Pinskuvienė.

Pasak jos, dėl šio įvykio pradėtas tyrimas.

„Viskas užfiksuota, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybai perduota vaizdinė medžiaga, pradėtas tyrimas. Esu dėkinga, kad nepaisant to, kad yra sekmadienis, pavyko susisiekti su Valstybinės maisto veterinarijos tarnybos departamento direktore. Inspektoriams surašius būtinus dokumentus, bus kreipiamasi į teismą dėl gyvūnų konfiskavimo. Jau ir šiandien tarp atvykusių savanorių, gyvūnų prieglaudų atstovų yra pasiryžusių juos priglausti.

Ž. Pinskuvienės feisbuko nuotr.

Ūkininkas gavo griežtus nurodymus tuojau pat aprūpinti savo auginamus gyvūnus švariu geriamuoju vandeniu ir maistu.

Iškviestas ir apie 18 val. atvyksta veterinarijos gydytojas“, – informavo politikė.

Ji žadėjo toliau informuoti apie šį tyrimą.

„Manau, kad Tauragėje užvakar buvo praverta Pandoros skrynia. Gyvūnų teisių gynėjai stoja į kovą ir aktyviai imasi ieškoti, atskleisti ir griežtai kovoti su pažeidimais, kurių tikrai negali būti. Skaitau Jūsų žinutes, jaučiu Jūsų emocijas ir puikiai suprantu. Tačiau yra ir teisiniai dalykai. Būtent todėl, kad tyrimas būtų nešališkas, pareikalavau Maisto ir veterinarijos tarnybos, jog tyrimui paskirtų nevietinius pareigūnus. Vis dėlto manau, kad viešumas yra pati veiksmingiausia priemonė tokioms situacijoms spręsti ir užbėgti už akių jų pasikartojimui. Kokios bus veterinarijos gydytojo išvados ir kokie bus Maisto ir veterinarijos pareigūnų veiksmai, būtinai informuosiu“, – žadėjo Ž. Pinskuvienė.

Vėlų sekmadienio vakarą politikė socialiniame tinkle pranešė, kad įvykio vietoje kilo didelė įtampa. Situacijai suvaldyti prireikė pareigūnų pagalbos.

„Įtampa Širvintų kaime juntama didžiulė. Žmonių minia vis auga. Policija skyrė pastiprintas pajėgas situacijai suvaldyti. Į įvykio vietą 21.45 val. atvyko ir aplinkosaugos pareigūnai.

Po veterinaro apžiūros savininkas sutiko atiduoti 5 prasčiausios būklės šunis, kuriuos perėmė gyvūnų globos savanoriai. Dėl kitų likimo bus sprendžiama rytoj, Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovams surašius aktą ir patikrinus ūkininko turimus dokumentus.

Besirenkančių žmonių prašiau nusiraminti – emocijos šioje situacijoje verda, tačiau ne jomis vadovaujantis reikia ją spręsti“, – kvietė nurimti Ž. Pinskuvienė.

Portalas jau rašė, kad Kretingos rajone, Padvarių kaime, savo draugų šuniuko pasigedusi moteris rado jį netoliese įkurtame neteisėtai veikiančiame šunų veislyne.

Pasak liudininkės, keturkojai  buvo uždaryti į nedidelius narvus ir priversti murgdytis savo šlapime bei išmatose. Į šią vietą penktadienį sulėkė tarnybos.

Feisbuko nuotr.

Po šio įvykio gyvūnų globėjai puolė ieškoti daugiau neteisėtų taškų. Vienas tokių, kaip spėjama, aptiktas ir Kauno rajone, Žiegždrių apylinkėse.

Laimučio Brundzos nuotr.

Kaip jau rašyta, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pradėjo tyrimus dėl gyvūnų laikymo sąlygų Kretingos, Širvintų ir Tauragės rajonuose.

„Visais šiais atvejais pradėtas patikrinimas. Tyrimas prasideda patikrinimu, o toliau priklausys nuo to, kokia bus surinkta medžiaga“, – BNS sekmadienį sakė Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus patarėjas Giedrius Blekaitis.

Jo teigimu, iš galimai nelegalių gyvūnų veisyklų Kretingos ir Tauragės rajonuose globos įstaigoms perduotos kelios dešimtys šuniukų.

„Iš Kretingos rajono 25 šuniukai perduoti į „Nuarą“, o Tauragės rajone 10 šuniukų globą perėmė kita globos organizacija“, – teigė Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovas.

Jis taip pat pridūrė, kad sekmadienio pavakarę kolegos dirba Širvintų rajone.

„Vyksta patikrinimas, kolegos vietoje vertina aplinkybes. Ten yra didelis ūkis, kur laikomi ne tik šunys“, – kalbėjo G. Blekaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip jau klostosi,kad zinom,

Taip jau klostosi,kad zinom, portretas
Kas darosi kitose salyse,o nezinom ,kas baisaus vyksta po nosim, ka cia dar pridursi.

Įdomu

Įdomu portretas
O įdomu, iš ko tas dviveidis p.Pinskuvienės minimas verslininkas išmoko šlykščios dvigubos moralės? Ar ne iš politikų?

Janė

Janė portretas
Ką Pinskuvienė veikė penkis metus, ko tylėjo? Jai svarbiausia yra proga žiniasklaidoje pasirodyti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių