Lietuvoje įvedamas karantinas: gyventojai į telefonus gavo pranešimus

  • Teksto dydis:

Lietuvos gyventojai sekmadienį po pietų į mobiliuosius telefonus gavo pranešimus, kad vidurnaktį šalyje įvedamas karantinas.

„Siekiant stabdyti koronaviruso plitimą, kovo 16 d. 00.00 val. įvedamas karantinas ir ribojamas judėjimas visoje šalyje“, – rašoma pranešime.

Informuojama, kad įvedus karantiną gyventojams leidžiama vykti į maisto, vaistų ir degalų prekybos vietas. Taip pat galima lankytis sveikatos priežiūros centruose, tačiau tik tada, kai reikalinga būtinoji pagalba.

Į darbo vietas nuo vidurnakčio gali vykti tik tie Lietuvos gyventojai, kurie negali dirbti nuotoliniu būdu.

Primenama, kad dėl koronaviruso Lietuvoje įkurta visą parą veikianti karštoji linija 1808.

Taip pat patikslinama, kad karantino metu ribojimai bus taikomi nebūtinųjų prekių prekybos vietoms, restoranų veiklai, draudžiamas šalies piliečių išvykimas iš Lietuvos teritorijos. Judėjimas šalies teritorijoje neribojamas. 

Kaip jau rašyta, Vyriausybė nusprendė Lietuvoje nuo pirmadienio įvesti karantiną, siekiant pristabdyti koronaviruso plitimą.

Visi ribojimai

1. Draudžiama į šalį atvykti užsieniečiams, išskyrus asmenis, užtikrinančius būtinų prekių pristatymą į Lietuvą, įgulų narius, Lietuvos piliečių šeimos narius, asmenis, turinčius teisę gyventi ir dirbti Lietuvoje, diplomatus, NATO karinių misijų atstovus. Laikinai būtų paliekamas humanitarinis koridorius Latvijos, Estijos piliečiams pasiekti savo šalis.

2. Sumažinama pasienio kontrolės punktų, per kuriuos galima atvykti į Lietuvą.

3. Draudžiama Lietuvos piliečiams visų rūšių transportu išvykti į koronaviruso paveiktas valstybes. „Iki kovo 19 valandos 00:00 leidžiamas tranzitas per šalį į savo gyvenamąją vietą, be būtino sustojimo“, – šeštadienį Vyriausybės posėdyje sakė premjeras. „Pabrėžiame, kad prekių judėjimui apribojimai nėra taikomi“, – tikino premjeras. Anot jo, bus draudžiamas ir kruizinių laivų patekimas į Lietuvos teritoriją.

4. Uždrausta prekyba parduotuvėse, išskyrus maisto prekių parduotuves, vaistines, specializuotas veterinarijos vaistines, maisto produktais prekiaujančius turgus. Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius užsiminė, kad galėtų būti svarstomas ir prekių kainų reguliavimas. Premjeras teigė, kad esant būtinybei tokia teise turės galimybę pasinaudoti.

5. Draudžiama kavinių, barų veikla, išskyrus maisto išsinešimui paslaugą. „Kartu bus draudžiama ir lošimo automatų, kazino veikla“, – sakė premjeras.

6. Draudžiami visi vieši renginiai, tiek uždarose, tiek atvirose erdvėse. „Rekomenduojama Lietuvoje veikiančioms religinėms organizacijoms neorganizuoti religinių apeigų, kurios reikalautų viešų susibūrimų“, – rekomendaciją tikintiems perdavė premjeras.

7. Draudžiama patekti kruiziniams laivams į Klaipėdos jūrų uostą.

8. Draudžiama viešojo administravimo įstaigoms teikti nebūtinas paslaugas.

9. Draudžiamas pacientų lankymas gydymo įstaigose, kalinių – įkalinimo įstaigose.

10. Draudžiama teikti SPA, reabilitacijos paslaugas, jei jos nėra susijusios su gydymu, draudžiama kirpyklų, grožio salonų veikla.

11. Ribojamas keleivių skaičius tarpmiestiniuose autobusuose ir traukiniuose, kad būtų išlaikomas reikiamas atstumas tarp keleivių. Rekomenduojama tai taikyti ir miestų transportui.

12. Viešbučiai, esant reikalui, turės įsileisti žmones į karantiną, valstybei už tai apmokant.

13. Švietimo įstaigos toliau lieka uždarytos.

14. Gydymo įstaigose atidedamos planinės operacijos, išskyrus būtiną medicininę pagalbą, atšaukiamos reabilitacijos, odontologijos paslaugos, planiniai skiepai.

15. Tiek viešajame, tiek privačiame sektoriuje darbuotojams rekomenduojama dirbti iš namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arvydas

Arvydas portretas
Į mobilų telefoną jokio pranešimo negavau.

...,pirmas PRANESIMAS kuri paKILES is LOVOS perSKAICIAU...

...,pirmas PRANESIMAS kuri paKILES is LOVOS perSKAICIAU... portretas
TASKAS

čempionas ,

čempionas , portretas
baikite jus telefono išradėjai, racinalizatoriai, matai naujo fokuso ivedamas karantinas, net gydytojai biški pasistenks duos patarima, telefonas, bus robotas gydys gyventojus nuotoliniu būdų, o kas juk eidavom tiesiai į poliklinikas ir registravo, pas šeimos gydytojus o kas ten taip buvo juk gero nieko išrašydavo kreidos tablietkiu, ir eik sau sakydamas ačių tau, kišiu neiimu, ant duru užrašas kabojo toks apauges su barzda nesiskutes bonža, arba trys merginos fotke vėžio kaklelio neturiu laiku atėjau, arba prostatos vėžys iš alupos iškeliavo namoliai, esate sveikas laiku atėjote ačių tau,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių