Alytaus meras pratrūko: užgesinkime tą prakeiktą gaisrą, o tada rašykime popierius!

  • Teksto dydis:

Nors beveik prieš savaitę Alytuje prasidėjęs pragariškas gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai teigia, kad lengviau atsikvėpti dar tikrai ne laikas. Ugnies plitimas suvaldytas, tačiau padangos vis dar smilksta, ugniagesiai gaisravietėje darbuosis mažiausiai dar kelias dienas. Socialinėje erdvėje aktyviai reiškiasi Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis – jis ne tik džiaugiasi dėl ugniagesių didvyriškumo, bet ir piktinasi dėl šalies įstatymų spragų.

„Kad jūs žinotumėte, kaip man pikta. Oi, kaip pikta. Normaliomis sąlygomis įstatymai veikia daugiau mažiau neblogai. Tačiau kas vyksta dabar, tik parodo, kad įstatyminę bazę reikia peržiūrėti iš esmės. Pavyzdžiui, vyrams naktį pritrūksta kuro. Tada jo užsipilti reikia važiuoti į Varėną. Arba prašyti savivaldybės pagalbos. Tada mes naktį turime daryti viešųjų pirkimų apklausas. Naktį“, – kritikos strėles dėl įstatymų spragų feisbuke leido N. Cesiulis.

Niekas manęs gyvenime nemokė, ką daryti, kaip gesinti gaisrą. Ir dar pirmą tokį Lietuvoje!

Tačiau degalų klausimas nėra vienintelis, kuris supykdė Alytaus miesto merą. Jis atkreipia dėmesį į, atrodo, kasdienius, bet iš tiesų tokius svarbius dalykus dirbant fizinį darbą, o tuo labiau gesinant milžinišką gamyklos gaisrą. „Reikia maitinti mūsų ugniagesius. Vėl turime daryti pirkimus. Ir vėl tos pačios procedūros. Ir taip atrodo darbas ekstremaliomis sąlygomis. Man jau nuo ryto kažkokie valstybės specialistai pradeda priekaištauti, ar kažkas užpildė kažkokią formą, ar kreipėsi. Užgesinkime tą prakeiktą gaisrą, o tada rašykime visus popierius – rėžiu, nes oi, kaip pikta“, – mintis dėsto N. Cesiulis.

Tačiau Alytaus miesto meras nežada pasiduoti ir teigia, kad nors niekas gyvenime nemokė gesinti gaisro, Alytuje, su žmonių pagalba vyksta neįtikėti dalykai. „Man sako, mere, padėsime, nesijaudinkite, tuoj bus technika, tuoj viskas bus. Bet sėdžiu gaisravietėje ant borto, žiūriu į pajuodusius vyrus, išeinančius iš gaisro, jie į mane. Bet žadėtos technikos kaip nėra, taip nėra. Arba bus rytoj, o mums reikia dabar. Aš vėl imu telefoną į rankas ir skambinu visiems kam tik išmanau, prašau, kad prikeltų savo buldozerininką ar traktoristą, kad paskolintų techniką, kad padėtų. Mes dzūkai – ne paspirtukai. Turim techniką!!! Niekas manęs gyvenime nemokė, ką daryti, kaip gesinti gaisrą. Ir dar pirmą tokį Lietuvoje! Bet, žmonės, čia vyksta neįtikėtini dalykai. Ir mūsų technika jau viduje. Ir patys, be niekieno pagalbos ją gavome dabar! O dabar laikykitės!!! Tikriausiai jaučiate – vėjas pasisuko į Alytų. Neikit į lauką, važiuokite, kur saugiau šiuo metu, saugokite save, vaikus, tėvus, draugus!“, – įkvepiančiomis mintimis feisbuke dalijasi Alytaus miesto meras.

Feisbuko grupės „Alytaus miesto meras – Nerijus Cesiulis“ nuotr.

Po N. Cesiulo paskelbtu įrašu pasipylė padėkos žodžiai. 

Portalas kauno.diena.lt primena, kad beveik prieš savaitę, naktį iš antradienio į  trečiadienį Alytuje kilo gaisras. Užsiliepsnojo pastatas, kuriame laikomos padangų granulės. Visas miestas paskendo tirštuose dūmuose, evakuotas netoli gaisravietės esantis Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centras. Mieste paskelbta specialioji padėtis, gyventojai iki šiol raginami neiti į lauką. Dėl oro užterštumo sustabdyta daugelio įmonių, esančių Alytuje, veikla.

Pirmadienį pranešta, kad nors gaisras lokalizuotas, padangos vis dar smilksta. Ugniagesiai gaisravietėje dar dirbs mažiausiai kelias dienas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alytaus mero viesa tryda

Alytaus mero viesa tryda portretas
Gal kas zino, kaip jis prisidejes prie gaisro sukelimo, kad sitaip drasko uzpakalienia?

jo

jo portretas
užaugo popierinė xyz karta, kuri viską kuria tik popieriuose

Viešpatie

Viešpatie portretas
apšviesk protus ir sąžines mūsų valdantiesiems, kad jie nesirietų dėl postų, o padėtų Alytuje didvyriškai su gaisro padariniais kovojantiems ugniagesiams.
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių