Prezidentas: veiksmai prieš opoziciją Rusijoje – grįžimas į Stalino erą

Prieš opoziciją ir jos rėmėjus nukreipti brutalūs veiksmai Rusijoje yra grįžimas į sovietų diktatoriaus Josifo Stalino erą, sako Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Įraše socialiniame tinkle „Twitter“ šeštadienį G. Nausėda taip pat paragino paleisti sulaikytuosius per masinius protestus šeštadienį, skirtus palaikyti opozicijos lyderį Aleksejų Navalną.

„Lietuva griežtai smerkia brutalius A. Navalną remiančių taikių protestuotojų Rusijoje areštus. Politinės opozicijos teisių neigimas yra grįžimas į Stalino erą. Neteisėtai sulaikyti protestuotojai, įskaitant A. Navalno sutuoktinę, turi būti nedelsiant paleisti“, – rašo prezidentas.

Kiek anksčiau sulaikymus pasmerkė ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, pavadinęs tai „režimo silpnėjimo ženklu“ ir taip pat paraginęs paleisti sulaikytuosius.

Lietuva griežtai smerkia brutalius A. Navalną remiančių taikių protestuotojų Rusijoje areštus.

Šeštadienį Rusijoje pranešama apie daugiau kaip 1,3 tūkst. sulaikytų protestuotojų per dešimtyse miestų surengtas masines akcijas, skirtas pademonstruoti solidarumą su suimtu iškiliu Kremliaus kritiku Aleksejumi Navalnu. Tarp sulaikytųjų – ir A. Navalno sutuoktinė Julija Navalnaja, jo bendražygiai.

Masinius protestus paraginęs surengti aktyviausias V. Putino kritikas A. Navalnas praėjusį savaitgalį grįžo į Maskvą kelis mėnesius praleidęs Vokietijoje, kur buvo gydomas po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Jis buvo sulaikytas Šeremetjevo oro uoste ir nugabentas į tardymo izoliatorių.

 

Šie protestai Maskvoje laikomi didžiausiai nuo 2019 metų, kai A. Navalno šalininkai buvo išėję į gatves reikalauti laisvų vietos valdžios rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

)))

))) portretas
Pasake, grazus ir aukstas vyras! )))

vatiniams

vatiniams portretas
Per išeigines gaunat po 2 rublius už žodį,o ne vieną.Verta darbuotis.Gaila Lietuvos debiliukams niekas nemoka-tenka už dyką klaviatūrą barškinti durnynuose

sio banku asilo reitingai lietuvoj mazesni

sio  banku asilo reitingai  lietuvoj mazesni  portretas
net uz juokdario reitingus xoxoliandijoj....
VISI KOMENTARAI 88

Galerijos

Daugiau straipsnių