Teatre – šokoladas ir kiti „menai“

Teatrai, siekdami papildomai užsidirbti, į savo erdvę įsileidžia ir komercinius arba pusiau komercinius renginius.

Vilniaus mažasis teatras į repertuarą įtraukė drabužių dizainerės Julijos Žilėnienės kostiuminį šokio spektaklį "Karališka aistra", kurio videorojekcijose ne kartą pasirodo spektaklį rėmusio šokolado prekės ženklas. Spektaklio autoriai, pasakodami apie kūrinį, ne kartą vartojo žodį "gurmaniškas".

Šis žodis skamba ir komercinių renginių ciklo, šiandien vakare startuojančio Kauno valstybiniame dramos teatre, pavadinime. Renginių ciklas "Gurmaniška naktis", kaip teigė jį organizuojančios firmos "Davalta" direktorė Davalta Valentienė, – tai bandymas derinti teatro erdvę, meną ir gerą kultūrą, nepopsinį laiko praleidimo būdą.

"Yra labai gražių dalykų teatre, kurių eilinis žiūrovas nemato. Norime nuimti šydą nuo teatro virtuvės. Šį kartą pristatysime ilgametės Lietuvos kino studijos bendradarbės Daivos Petrulytės sukurtus kino kostiumus, ateityje planuojame ir teatro kostiumų pristatymą, ir susitikimus su asmenybėmis, kuriančiomis teatre, bet mažai einančiomis į viešumą", – žadėjo D.Valentienė.

Kino kostiumus demonstruos teatro aktoriai, gros diksilendas "Green Bridge Band", Franko Sinatros dainas atliks solistas Winnie Messina, vyks Tekstilininkų ir dailininkų gildijos vadovės Jolantos Šmidtienės rengiama paroda.

Gurmaniško patiekalo – ančių kepenėlių pašteto, mėlynojo sūrio sausainėlių su baltuoju brendžiu ir rankų darbo šokolado gaminių pristatymas vyks specialiai iškvėpintoje ir antikvariniais baldais apstatytoje teatro fojė.

Renginio organizatorė pripažino teatre "Gurmaniškas naktis" organizuojanti dėl to, kad ši erdvė suteikia solidumo.

"Tai – ne teatro renginys, patalpas mes nuomojame. Tokiu atveju neklausiame, ar tai grynasis menas, ar komercinis su menu susijęs vakaras. Žinoma, renginių, kurie žeistų orumą, būtų "žemiau lygio", net ir už didelius pinigus neįsileistume", – sakė teatro vadovas Egidijus Stancikas ir patikslino, kad į teatro fojė neįleistų gražioje aplinkoje norinčių nusifotografuoti jaunavedžių, erotinių fotosesijų su nuogalėmis ar nuogų modelių tapymo.


Gurmaniška naktis – Kauno dramos teatro (Laisvės al. 71) Didžiosios scenos fojė – kovo 7 d. 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kurmanas

kurmanas portretas
pons stanikai gerai kad siuos ysileidai.melynas pastetas-oho!

Saulius1

Saulius1 portretas
"kurio videorojekcijose... " - dar gerai, kad ne videoerekcijose. Ei, kaunadiene, netaupyk pinigų, atleisk kiniečius, įdarbink normalius lietuvius. Ar tiesiog pas jus tokia šeimyninė ranga? - brrr tada.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių