Šalia žmonos Nelly amžinojo poilsio atgulė dirigentas ir pedagogas A. Paltinas

  • Teksto dydis:

Antradienį Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje amžinojo poilsio atgulė choro ir orkestro dirigentas, pedagogas Arvydas Paltinas.

Vasario 1-ąją Vokietijoje miręs muzikas amžinojo poilsio atgulė šalia savo žmonos Nelly Paltinienės.

Artimieji ir bičiuliai paskutinį „sudie“ tarė ir pirmadienį, ir antradienį. 

Atėjusieji ne tik meldėsi, bet ir dalijosi prisiminimais, istorijomis. Išlydint maestro susirinkusieji ekrane galėjo stebėti jo gyvenimo akimirkas.

„Šiandien Vilniuje su maestro Arvydu Paltinu atsisveikino artimieji ir draugai. Kadangi karantinas neleidžia mums visiems susiburti, pasidalinu keletu akimirkų, kurios padės pabūti arti šio didžio kūrėjo! Palydėkite malda! Rytoj atsisveikins visi norintys. 13.30 val. Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje Arvydas atguls šalia savo vienintelės Nelly“, – pirmadienį buvo skelbiama Vydmantų parapijos feisbuko paskyroje. 

Antradienį nuo 10 val. iki 13 val. visi norintys atsisveikinti su velioniu galėjo atvykti prie Vilniaus Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios, į laidojimo namų 1-ąją šarvojimo salę, M.K Paco g. 4, Vilniuje.

„Ilsėkis ramybėje, mielas Arvydai. Nuoširdžiai dėkojame už mielas gyvenimo akimirkas kartu, už nuostabias dainas, kurios dar ilgai džiugins mūsų visų širdis“, – pirmadienį skelbiama Vydmantų parapijos feisbuko paskyroje.

Primename, kad eidamas 88-uosius metus A. Paltinas mirė šių metų vasario pradžioje. 

A. Paltinas gimė 1933 metais Klaipėdos apskrityje, Lankupiuose.

Jis baigė Agluonėnų pradinę mokyklą ir Priekulės progimnaziją, mokėsi Klaipėdos muzikos mokykloje, studijavo Vilniaus valstybinėje konservatorijoje, tačiau jos nebaigė.

Nuo 1954 metų A. Paltinas buvo Klaipėdos kultūros namų meno vadovas ir mokytojas Klaipėdos vaikų pirmoje muzikos mokykloje.

Jis buvo vienas estradinės muzikos Klaipėdoje pradininkų, populiaraus estradinio ansamblio „Kopų balsai“ vadovas, išugdė solistus N. Paltinienę, Eugenijų Ivanauską, Edmundą Kučinską ir kitus.

1982 metais su žmona N. Paltiniene išvyko gyventi į Vokietiją, mokytojavo Vasario 16-osios gimnazijoje, rengė koncertus, atvykdavo koncertuoti į Lietuvą.

N. Paltinienė mirė pernai vasario 29-ąją.

Įrašuose – akimirkos iš atsisveikinimo su A. Paltinu ir bičiulių bei kolegų prisiminimai:


 

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
Vokietijoje uz kapiniu vieta reikia moketi, ... A+A .

@@@

@@@ portretas
Dar ir ta karmėlavos *gražuolė* su skrybėle nusivilko.Ir dar savo Petriuką už rankutės atsivedė.

gyli užuojauta

gyli užuojauta portretas
NELLY...net po mirties ramybės nebus......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių