K. Mažeika apie gaisrą Alytuje: atsakomybė tenka įmonės savininkui

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika sako, kad atsakomybė dėl padangų perdirbimo įmonėje Alytuje kilusio gaisro pirmiausia tenka įmonės savininkui.

„Pirmiausia yra savininko atsakomybė atsakyti už savo turtą, medžiagas, kurios ten buvo laikomos, ir pačios priežasties išaiškinimas. Teko girdėti iš viešosios erdvės, kad turtas apdraustas, ar veikla buvo apdrausta, bus išsiaiškinta. Kažkokią dalį dengs draudimas. Pagrindinė atsakomybė tenka pačiam savininkui, kuris veiklą vykdė ir jos nesukontroliavo, ir kilo tas gaisras“, – Seime ketvirtadienį sakė K. Mažeika, atsakydamas į opozicijos lyderio Juliaus Sabatausko klausimą, kaip Vyriausybė ketina padėti kompensuoti dėl gaisro patirtą žalą gyventojams ir miestui.

„Tai nėra potvynis ar kažkokia gamtos situacija, dėl kurios atsitiko tokia pasekmė. Tai žmogaus veikla. Visa atsakomybė tenka savininkui, akcininkams ir visiems, kuriems susiję su ta įmone. Pirmiausia žalą turi atlyginti jie“, – teigė K. Mažeika.

„Kalbant apie patį kompleksą, pačią įmonę, man iš tiesų keista, kad netoli nuo gyvenamųjų namų, tokiose apleistose patalpose vyksta pavojingų atliekų sandėliavimas, tvarkymas“, – LRT televizijos laidoje „Laba diena, Lietuva“ sakė K. Mažeika.

Pasak jo, gaisro gesinimą apsunkino tai, kad 2 tūkst. kv. metrų plote vyko gamyba, sandėliavimas, patalpoje buvo pastatyta įvairių pertvarų, kai kurie įėjimai – užmūryti.

„Įgriuvus stogui buvo iš viršaus gesinama, pilama per susidariusią ertmę vanduo“, – sakė aplinkos ministras.

Antradienio rytą Alytuje kilo gaisras: pranešta, kad dega 2 tūkst. kv. metrų ploto vienos didžiausių padangų perdirbimo įmonių Baltijos šalyse „Ekologistika” pastatas. Šiuo metu gaisras dar nėra užgesintas.

Alytaus meras: aplink užsidegusią gamyklą esančios kitos įmonės sustabdė savo veiklą

Aplink trečiadienį užsidegusią padangų perdirbimo gamyklą kitos įmonės ketvirtadienį dėl kenksmingų dūmų sustabdė savo veiklą, teigia miesto meras Nerijus Cesiulis.

„Ten, kur šiuo metu pasklidę dūmai, aplink gaisro teritoriją, nedirba beveik visos įmonės. Ir didžiosios įmonės „Snaigė“, „Koslita“, „Lanksti linija“ šiuo metu yra uždarytos“, – BNS sakė Alytaus meras.

Savivaldybė ketvirtadienį išplatino rekomendacijas Pramonės rajone esančioms įmonėms stabdyti veiklą dėl juntamo aitraus dūmų kvapo.

Laiškai su rekomendacijomis buvo išsiųsti apie 150 įmonių.

„Skaičiuojama, kad nedirba ne šimtai, o tūkstančiai žmonių. Dabar tikrai gerokai daugiau nei 1 tūkst. žmonių toje teritorijoje esančiose įmonėse nedirba“, – teigė N. Cesiulis.

Vien „Snaigėje“, „Koslitoje“ ir „Lanksčioje linijoje“ dirba apie 900 darbuotojų.

Kaip ketvirtadienį skelbia naujienų portalas Alytausgidas.lt, savo veiklą stabdo keliolika netoli gaisravietės esančių įmonių, tarp jų – ir po kelis šimtus darbuotojų turinčios siuvimo įmonės „Haltex“, „Kirptė“ bei baldų gamintoja „Jakobsen Home“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Draudiminis gaisras 100%

Pelkė

Pelkė portretas
Kaip ši velnio įmonė aplamai atsirado Alytuje, kur netoli Birštonas, kur padaryta didžiulė žala gamtai. Kieno iniciatyva įkurta ši pragaro irštva? Kertami miškai, kuriamos atliekų perdirbimo gamyklos, įvežami seni automobiliai ir pan. Lietuva jau baigia pavirsti Europos sąšlavynu.

H

H portretas
Ar ne per dažnai tokie gaisrai Lietuvoje. Ar negalima tyčios veiksmai ..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių