Savaitgalio akibrokštas Europos prospekte: provokatoriaus biografija – iškalbinga

Paaiškėjo, kad sekmadienio vidurdienį nusikaltimo vietoje – bjaurojant Ukrainos vėliavos spalvomis nudažytą Europos prospekto tvorą, sulaikytas išsišokėlis yra pagarsėjęs ir ankstesniais savo išpuoliais.

Kaip jau rašyta, sekmadienį, apie 13.15 val., pilietiški kauniečiai sulaikė jauną vyrą, purškusį ant minėtos sienos raudonais dažais Rusijos karo prieš Ukrainą simbolį – „Z“ raides. Nukentėjo ir apie šį akibrokštą Bendrajam pagalbos centrui pranešęs asmuo.

Pastebėjęs šį išsišokimą, važiuodamas pro nusikaltimo vietą, minėtas asmuo nepatingėjo apsukti savo automobilio ir grįžti atgal. Sulaikyti išsišokėlį jam padėjo dar vienas vyras. Neliko abejinga tam kas vyksta, ir viena, akibrokštą nufilmavusi moteris.

Sulaikius vandalą, jis teigė, kad nieko blogo nedaro, nors slėpė veidą po kauke. O skambinant į Bendrąjį pagalbos centrą, elgėsi agresyviai bei priešinosi, papurkšdamas pranešėjui į akis ašarinių dujų. Šis dėl patirto sužalojimo parašė policijai pareiškimą.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už viešosios tvarkos pažeidimą. O įtariamasis, kuris, kaip paaiškėjo, yra gerai Kauno policijai žinomas Seniavos plento gyventojas Antanas Serovas, buvo uždarytas į areštinę.

Tolesnis jo likimas spręsis šiandien – po apklausos. Tačiau, panašu, kad jam bus skirta švelnesnė kardomoji priemonė už suėmimą. Nors išsišokėlis jau buvo sulaukęs žiniasklaidos dėmesio ir prieš kelis metus – kai 2020-ųjų vasario 13-osios vakare mamos vardu registruotu automobiliu įvažiavo į Seniavos kapines ir išvartė jose paminklus.

 

 

Tada A.Serovas buvo demaskuotas, pasitelkus vaizdo kameros, užfiksavusios, kaip jis automobiliu „Audi A3“ „piešė“ aikštelėje prie minėtų kapinių „saules“, įrašus. Stojęs tada prieš Kauno apylinkės teismą dėl chuliganiško vairavimo, pasišalinimo iš įvykio vietos bei kelio ženklo nepaisymą, jis teisinosi esą supainiojo automobilio pedalus. Tačiau, nagrinėjant šią administracinę bylą, paaiškėjo, kad A.Serovas ne kartą apsimelavo. Tada jam, teigusiam, kad dirba kurjeriu, buvo skirta 1100 eurų bauda bei vieneriems metams atimta teisė vairuoti transporto priemonę.

Dar iškalbingesnis akibrokštas, susijęs su A.Serovu, buvo užregistruotas vieną pernykščio rugsėjo naktį. Jį vainikavo sprogimas ūkiniame pastate, kuriame A.Serovas įtariamas gaminęs sprogmenis. Iš įvykio vietos jis tada buvo pristatytas į Kauno klinikas. O dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis bei sprogmenimis ir narkotinėmis medžiagomis, nes per kratą buvo rastas ir maišelis su kanapėmis. Šis ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas.

Antanas Serovas/Eitvydo Kinaičio nuotr.

Tačiau, anot Kauno teisėsaugininkų, 28-erių A.Serovo biografijoje jau yra du teistumai: dėl neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu bei pasipriešinimo pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Nejuokinkit kokia čia iškalbinga vot tas kur migrantu vaikučius prievartavo dabar suimtas tai tikrai nors slepiat kaip visad pedofilus IŠKALBINGA

kauniete to kaunietė

kauniete to kaunietė portretas
Rašiau bukapročiai kad nepilkit ant manes lansberginio KGBisto purvo Bet vienas zekas gaidys gyvenimo nuskriaustas vistiek išsišoko Bet nepykstu ligotas gaidelis matyt buvo skriaudžiamas tiurmėje o gal koks pijoku vaikelis nieko gero nemates tiekto sėkmės tau ubagėli laikykis

to „slava okraina“

to „slava okraina“ portretas
Ko nervineisi, Putino prostitute?
VISI KOMENTARAI 85

Galerijos

Daugiau straipsnių