Padovanojus šuniuką užvirė tikras pragaras: mergina grasino padegti prieglaudą?

Gyvūnų prieglauda „Penkta koja“ dalijasi merginos, ant kurios kabliuko užkibo ir pačios prieglaudos atstovė, nuotrauka. Anot prieglaudos vadovės Agnės Volockytės,  merginai padovanojus šuniuką istorija išsirutuliojo ne itin gražia linkme. 

Feisbuke gyvūnų prieglaudos atstovai pasidalijo jaunos merginos A. M. nuotrauka. 

„Apie šią panelę mirga pranešimai internete –  ji nuolatos įvairiose gyvūnų grupėse ieško šuniukų, vėliau juos kažkur padeda, taip pat skelbiasi parduodanti drabužius, kurių net neturi. Spaudoje ji nuskambėjo dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, vieną keturkojį išmetė į konteinerį, kitą paliko nuomojamam bute be maisto ir vandens“, – anot prieglaudos atstovų, šuo būtų miręs iš bado, jei nebūtų pasiskundę kaimynai ir čia nebūtų užsukęs buto šeimininkas. 

Kauno rajone esančios „Penktos kojos“ specialistai teigė, kad ant merginos paieškų kabliuko užkibo ir prieglaudoje dirbanti nauja darbuotoja. Prieglaudos vadovė A. Volockytė portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad A. M. pasiimti šuniuko atėjo prieš mėnesį. Prieglauda keturkojį merginai padovanojo, tačiau neilgai trukus suprato, kad padarė klaidą. Dar tą patį vakarą, anot pašnekovės, keturkojis grįžo atgal į „Penktą koją“.

Spaudoje ji nuskambėjo dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, vieną keturkojį išmetė į konteinerį, kitą paliko nuomojamam bute be maisto ir vandens.

„Mes laiku išsiaiškinome ir lėkėme atsiimti padovanoto šuns. Džiaugiamės, kad laiku pavyko atsiimt gyvūną. Jos priglausti gyvūnai dingsta kaip į vandenį, bandėme klausti, ką ji su jais daro, kur deda, bet mergina tiesiog buku žvilgsniu žvelgia į niekur ir nieko nesako. Dar labiau nustebino tai, kad po kelių savaičių ji vėl peržengė prieglaudos slenkstį ieškodama naujo augintinio. Šįkart ją atpažino mūsų mergaitės ir kaip mes tik jos neklausėm ir gražiuoju, ir piktuoju, bet jokios informacijos išpešti nepavyko“, – specialistė prašo būti atidiems ir gerai pamąstyti, kam dovanojate gyvūną.

Tačiau istorija dviem merginos vizitais į prieglaudą nesibaigė. Maždaug po savaitės nuo antrojo jaunos moters vizito, „Penktos kojos“ darbuotojai sulaukė žinutės su grasinimais padegti prieglaudą. Anot A. Volockytės, žinutė buvo atsiųsta iš telefono, kurio numeris sutapo su A. M. „Galima įtarti, kad grasino A.M. Žinutėje buvo rašoma, kad sudegins prieglaudą ir šuniukai neras namų. Dėl grasinimų kreipėmės į policiją“, – pasakojo prieglaudos vadovė. 

Iš šuniuko atėmė gebėjimą matyti?

Gyvūnų prieglaudai virtualioje erdvėje pasidalijus perspėjimais dėl A. M. elgesio, tautiečiai neliko abejingi. Viena moteris perėmė iš A.M. šuniuką ir jį nuvežė į „Penktą koją“. Organizacija trečiadienį pasidalijo ir vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas paimtas šuniukas. Deja, bet keturkojo sveikatos būklė nedžiugina.

„Vos 3 mėnesių šuniukas yra visiškai aklas. Nebemato ir po atliktos veterinaro apžiūros paaiškėjo, kad nebematys...Regos dovaną iš jo atėmė A.M... Šuniukas cypė, o tada ji jam trenkė. Smūgis turėjo but stiprus. Lūžo galvos kaukolė... Ką jausti turėjo gyvūnas, net įsivaizduot neina... Po smūgio atšoko tinklainė. Rega prarasta negrįžtamai, o kokios smūgio pasekmės laukia augančio šuniuko ateityje?, – klausia susirūpinę gyvūnų mylėtojai. – Augant šuniukui, kaukolės kaulas gali spaust smegenis, gali būti epilepsija, gali sutrikti šuns vaikščiojimas. Baisu, kokie sadistai gyvena tarp mūsų.“

Specialistai tikina artimiausiu metu stebėsiantys keturkojo savijautą, tačiau jokios operacijos nepadės atitaisytą žalą. Gyvūnų prieglaudos atstovai turi duomenų, kad A.M.laiko dar bent vieną šunį.

Policija pareiškė įtarimus

Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė portalui kauno.diena.lt  ketvirtadienį teigė, kad ši pilnametė mergina policijai yra žinoma. J. Kazragytė patvirtino faktą, kad gyvūnų prieglauda į policiją kreipėsi dėl šios merginos grasinimų padegti prieglaudą. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 145 str. dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo. Tokią veiką padaręs žmogus gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Anot policijos atstovės, trečiadienį merginai dėl šio atvejo buvo pareikšti įtarimai. 

Policija taip pat atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 310 str. dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Ketvirtadienio pavakarę, pasak J. Kazragytės, merginai buvo pareikšti įtarimai ir dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. 

Tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl šių veiksmų buvo sutrikdyta gyvūno sveikata, baudžiamas laisvės atėmimu iki vienerių metų arba bauda.

Skriaudikai sulaukė atpildo

Ši mergina į teisėsaugos akiratį papuola nebe pirmą kartą. Portalas kauno.diena.lt dar metų pradžioje rašė apie V. Krėvės prospekte į konteinerį išmestą šunį. Gerų žmonių aptiktas keturkojis drebėjo, spaudėsi prie žemės.

„Facebook“ nuotr.

Sausio pabaigoje Kauno apylinkės teismas nubaudė žiauriu elgesiu su kalyte, kuri sausio 1-ąją buvo aptikta šiukšlių konteineryje, kaltintą aštuoniolikmetį 300 eurų bauda. Jo nepilnametė sesuo, palikusi savo augintinę likimo valiai, atsipirko tik įspėjimu.

Vilmanto Raupelio/Redakcijos montažas

Pareigūnai surašė septyniolikmetei administracinio nusižengimo protokolą ne tik dėl to, kad ji neužtikrino šuns priežiūros, bet ir todėl, kad laikė jį neregistruotą ir neskiepytą. O jos metais vyresniam broliui Mariui – dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Taip buvo nuspręsta po brolio ir sesers bei judviejų motinos apklausų. Per jas paaiškėjo, kad septyniolikmetei prieš keletą metų panorus įsigyti naują šunį, kiti šeimos nariai tam prieštaravo. Galiausiai jai tai leista, tačiau tik su sąlyga, kad ji pati vedžios bei prižiūrės augintinę. Septyniolikmetė laikė ją savo kambaryje. Tačiau prisipažino išvesdavusi į lauką tik kartą per dieną. Jai išvykus į Palangą, kalytė be perstojo inkštė, dėl ko brolis sausio 1-ąją parašė seseriai SMS, kad ji greičiau grįžtų ir išvestų į lauką augintinę.

Septyniolikmetė atrašė esą sugedo automobilis ir ji grįžti negali. Tada brolis ją perspėjo, kad, jeigu negrįš, pasigailės. Apklausiamas policijos septyniolikmetės brolis tikino esą tik norėjęs seserį pagąsdinti. Ir esą jos šuns į šiukšlių konteinerį neišmetęs. Tik įdėjęs jį į transportavimo krepšį ir palikęs prie kieme esančios transformatorinės. Kaip krepšys su kalyte atsidūrė prie transformatorinės esančiame šiukšlių konteineryje, jis teigė nežinantis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dangė

Dangė portretas
Reikia griežtinti bausmės už gyvūnų kankinimą ir nepriežiūrą, kiek dar turi nukentėti gyvūnų, kad kas nors padarytų tvarką, vaikų juk negalima mušti, tai kodėl leidžiama žaloti gyvūnus? Tai padlai mergai reikia taip pat smegenis atitrenkti

Diana

Diana portretas
na ir sterva ta merga,kad jai kas per gslvą taip vožtu

Hrrrr

Hrrrr portretas
Šunadiene, tai priglauskit vargšę ligoniukę.... Užjauskit, eikit paglostyt...
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių