Šiukšlių konteineryje rastos kalytės skriaudikai sulaukė atpildo

Kauno apylinkės teismas nubaudė žiauriu elgesiu su kalyte, kuri sausio 1-ąją buvo aptikta šiukšlių konteineryje, kaltintą aštuoniolikmetį 300 eurų bauda. Jo nepilnametė sesuo, palikusi savo augintinę likimo valiai, atsipirko tik įspėjimu.

Per plauką nuo tragedijos

Kaip jau rašyta, ši gyvūnų mylėtojų pasipiktinimą sukėlusi istorija nutiko pirmąją šių metų dieną V.Krėvės prospekto 14-ojo namo kieme. Į jame esantį šiukšlių konteinerį įmestą transportavimo krepšį su drebančia kalyte aptiko viena aplinkinių namų gyventoja.

Šiukšliavežė, į kurią kartu su šiukšlėmis galėjo patekti išmestas gyvūnėlis, turėjo pasirodyti jau sausio 2-osios rytą.

Kalytę aptikusiai merginai įdėjus jos nuotraukas bei vaizdo įrašą į „Facebook“ tinklą, išmestą gyvūną priglaudė VšĮ „Lauros prieglaudėlė“, o pirmiau, negu šio šeimininkė, atsišaukė jos draugai.

Naujuosius Metus su kompanija Palangoje sutikusi septyniolikmetė šuns savininkė atsirado tik kitą dieną. Tačiau prieglaudos darbuotojai augintinės jai neatidavė ir pranešė apie žiaurų elgesį su gyvūnu policijai.

Bumerango sulaukė abu

Pareigūnai surašė septyniolikmetei administracinio nusižengimo protokolą ne tik dėl to, kad ji neužtikrino šuns priežiūros, bet ir todėl, kad laikė jį neregistruotą ir neskiepytą. O jos metais vyresniam broliui Mariui – dėl žiauraus elgesio su gyvūnu.

Taip buvo nuspręsta po brolio ir sesers bei judviejų motinos apklausų. Per jas paaiškėjo, kad septyniolikmetei prieš keletą metų panorus įsigyti naują šunį, kiti šeimos nariai tam prieštaravo. Galiausiai jai tai leista, tačiau tik su sąlyga, kad ji pati vedžios bei prižiūrės augintinę. Septyniolikmetė laikė ją savo kambaryje. Tačiau prisipažino išvesdavusi į lauką tik kartą per dieną.

Jai išvykus į Palangą, kalytė be perstojo inkštė, dėl ko brolis sausio 1-ąją parašė seseriai SMS, kad ji greičiau grįžtų ir išvestų į lauką augintinę.

Septyniolikmetė atrašė esą sugedo automobilis ir ji grįžti negali. Tada brolis ją perspėjo, kad, jeigu negrįš, pasigailės.

Bandė išsisukinėti

Apklausiamas policijos septyniolikmetės brolis tikino esą tik norėjęs seserį pagąsdinti. Ir esą jos šuns į šiukšlių konteinerį neišmetęs. Tik įdėjęs jį į transportavimo krepšį ir palikęs prie kieme esančios transformatorinės. Kaip krepšys su kalyte atsidūrė prie transformatorinės esančiame šiukšlių konteineryje, jis teigė nežinantis.

Stojęs prieš savaitę prieš Kauno apylinkės teismą niekur nesimokantis ir nedirbantis Marius jau buvo linkęs teigti, kad išnešti sesers augintinę, kurią ji paliko likimo valiai, į lauką buvo nuspręsta, kai esą nepavyko prisiskambinti į jokią gyvūnų prieglaudą, kad šios ja pasirūpintų.

„Pasielgiau neteisingai, bet taip gavosi“, – galų gale pavyko iš jo išpešti bylą nagrinėjusiam teisėjui Raimundui Mikštai.

Pažeidėjas su stažu

Už žiaurų elgesį su gyvūnu Administracinių nusižengimų kodeksas numato baudą nuo 50 iki 1200 eurų.

Jokio oficialaus pragyvenimo šaltinio neturinčiam Mariui skirta 300 eurų bauda, atsižvelgiant į tai, kad jis tebeturi galiojančių administracinių nuobaudų.

Kaip jau rašyta, šis aštuoniolikmetis jau apie dešimt kartų yra baustas už įvairius administracinius pažeidimus: alkoholio vartojimą, pasirodymą neblaiviam viešoje vietoje, rūkymą, būnant nepilnamečiu. Tačiau daugiausiai – už tai, kad dėjo į internetą melagingus skelbimus apie parduodamas įvairias prekes, o pervedusieji jam pinigus šių negaudavo.

Skirtą baudą Marius privalo sumokėti per 40 dienų, jeigu neapskųs šio teismo sprendimo.

Sesers pasigailėta

Septyniolikmetei už jai inkriminuotus nusižengimus grėsė įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 120 eurų.

Nors septyniolikmetė į teismo posėdį neatvyko (anot brolio, po šio incidento sesuo išėjo iš namų), byla išnagrinėta be jos, skiriant švelniausią bausmę.

Kadangi ji – nepilnametė, negalima skelbti ne tik jos, bet ir brolio pavardės. Ir net pastarojo veido – kad nebūtų identifikuota jo sesers asmenybė.

Anot „Lauros prieglaudėlė“ savininkės L.Ališauskienės, išgelbėta kalytė tebėra pas juos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Is komentaru susidaro nuomone apie zmogaus mastyma apie gyvunus smerkiu toki poelgi noreciau kad sitie isgamos patys patirtu tokias kancias kokias suklia pasipriesint negalimies gyvunams ka tas brolis invalidas sededamas namie negalejo isvesti i lauka suniuko o tam kas raso apie neapykanta gyvuliukams linkiu viso ko blogiausio lazda turi du galus

šeimininkė

šeimininkė portretas
Į mano mylimiausią už tvoros ir savo kieme pririštą gyvūną kaimynas paleido šūvį ir už tai gavo viso labo 50 eurų baudą! Vieną kaule likusią kulką šuo nešios visą likusį gyvenimą, o niekšas didžiuosis savo ''žygdarbiu''. Mūsų valstybėje nukentėjusieji yra patys kalti...deja

Gailestis

Gailestis portretas
Nepaprastai gaila skriaudžiamų augintinių, visada bjauriuosi ir piktinuosi žiauriais žmonėmis, bet šiti du dar beveik vaikai...ar jie turi tėvus, kokioje šeimoje užaugo, ar žino vaiko teisių tarnyba apie tą bėgiojančią iš namų nepilnametę, ar ji lanko mokyklą, kodėl mokyklai, nerūpi jų mokinė? Kas kaltas dėl tokio šių paauglių elgesio?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių