Kauno nepilnamečių izoliatoriuje dalis nuteistųjų paskelbė bado streiką

  • Teksto dydis:

Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose 16 nuteistųjų antradienį paskelbė bado streiką, pranešė Kalėjimų departamentas.

Kaip teigiama pranešime, tai – buvę valstybės politikai, teisėsaugos, teismų, prokuratūros, kontrolės, valdžios ir valdymo institucijų pareigūnai, kuriems pirmą kartą paskirta terminuoto laisvės atėmimo bausmė.

Įstaigos vadovybei apie neterminuotą badavimą jie pranešė raštu.

„Nuteistieji reikalauja perkelti juos į pataisos namus ir apgyvendinti ne kamerų tipo, o gyvenamuosiuose kambariuose. Nuteistųjų, paskelbusių bado streiką, netenkina bendros laisvalaikio ir virtuvėlės, džiovyklos patalpos, pasivaikščiojimo laikui sudarytas grafikas“, – rašoma departamento pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad įstaigos vadovybė bendrauja su nuteistaisiais, pareiškusiais apie badavimą, vykdo dialogą dėl nuteistųjų reikalavimų, teikia informaciją apie teisės aktus, kuriuose yra numatytos jų laikymo sąlygos.

Nuteistųjų, paskelbusių bado streiką, netenkina bendros laisvalaikio ir virtuvėlės, džiovyklos patalpos, pasivaikščiojimo laikui sudarytas grafikas.

Kalėjimų departamentas vasario pradžioje pranešė, kad dėl remonto darbų Vilniaus pataisos namuose, laikinai iš jų į Kauno tardymo izoliatorių-pataisos namus perkelti 32 nuteistieji – buvę pareigūnai.

Jie, pasak departamento, buvo izoliuoti nuo įstaigoje laikomų nepilnamečių, laikant juos atskirame aukšte.

Apie perkeltus nuteistuosius Kalėjimų departamentas pranešė, žiniasklaidai paskelbus, kad Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose kartu su nepilnamečiais buvo kalinamas už seksualinę prievartą prieš nepilnamečius nuteistas šiaulietis Leonas Žukas.

Tuo metu įstaigos vadovybė teigė perkėlusi nuteistąjį į kitas patalpas, atskirai nuo nepilnamečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gabriukas

gabriukas portretas
jie ten turi suputi o ne reiksti savo ambicijas

KAUNIETIS

KAUNIETIS portretas
Vandens irgi neduot.

...

... portretas
Juodoji Seimo Š**: "Nepilnamečių saviraiškos teisių negalima varžyt, nenori valgyt - jų teisė, nedrįskit per jėgą maitint!"
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių