Buvusio „Kauno švaros“ vadovo kyšininkavimo byla perduota teismui

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) baigė ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo buvusio bendrovės „Kauno švara“ generalinio direktoriaus Daliaus Tumyno kyšininkavimo. Baudžiamoji byla, kurioje jis kaltinamas, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, priėmęs iš vienos privačios bendrovės kaip kyšį daugiau kaip 14 tūkst. eurų vertės traktorių, penktadienį perduota Kauno apygardos teismui. 

Buvęs "Kauno švaros", kurios steigėja yra Kauno miesto savivaldybė, vadovas D. Tumynas minėtoje byloje kaltinamas kyšininkavimu stambiu mastu, siekiant asmeninės turtinės naudos.

Kaltinimas jo papirkimu yra pareikštas Vilniuje registruotos UAB "Galuotas", besiskelbiančios, kad prekiauja žemės ūkio ir komunalinės paskirties technika, direktoriui Algimantas Tareiliui. Tuo pačiu kaip juridinis asmuo kaltinama ir pati bendrovė. 

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, bendrovės „Kauno švara“ vadovas sudarė išskirtines sąlygas A. Tareilio vadovaujamai UAB "Galuotas" dalyvauti jo įmonės rengiamuose viešuosiuose pirkimuose ir šiuos laimėti. 

Nustatyta, kad už tai tarpusavio susitikimų bei pokalbių telefonu metu nuo 2017-ųjų sausio iki balandžio 12-osios (tiksliau nenustatytu laiku) D.Tumynas ir A.Tareilis sutarė ir pirmasis po to iš antrojo priėmė daugiau kaip 14 235 eurų vertės traktorių "KIOTI".

Apie dešimt metų "Kauno švarai" vadovavusiam D.Tumynui pagal pareikštą kaltinimą gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų. Jis iš minėtų pareigų jau yra atleistas, tačiau laukia teismo nesuimtas.

A.Tareiliui, kuris, kaip ir D.Tumynas pernai rugsėjį buvo sulaikytas tik 48 valandoms, gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų. Jis tebevadovauja UAB "Galuotas". Tačiau, šiandien atsiliepęs jos telefonu ir paprašytas pakomentuoti situaciją, po trumpo sutrikimo pareiškė, kad kol kas nėra pasirengęs tokiems klausimams. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Efektyvu:

Efektyvu: portretas
Mero vadyba ekonomiška- vadovai atleidžiami suformuojant jiems bylas, ir jokių atleidimų pagal susitarimą, jokių kompensacijų. Išlaidos - teisėsaugai :)

Anonimas

Anonimas portretas
Arabai.

Kostas

Kostas  portretas
jei neklystu tai sovietmeciu uz 50 tkstc rubliu valdisku budavo vamzdis jei kam neaisku susaudymas kodel nepaemus pavyzdzio is KLR kaip ten kovojama su korupcija
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių