Korupcija įtariamas „Kauno švaros“ vadovas nušalintas nuo pareigų

  • Teksto dydis:

Įtariamas korupcija sulaikytas „Kauno švaros“ generalinis direktorius Dalius Tumynas ir kyšį jam davęs privačios bendrovės vadovas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai atliekamame ikiteisminiame tyrime įtariant piktnaudžiavimu užimamomis pareigomis vykdant viešuosius pirkimus, vakar sulaikė bendrovės  „Kauno švara“ generalinį direktorių D. Tumyną.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, vakar vakare taip pat sulaikytas papirkimu įtariamas vienos privačios bendrovės vadovas A. T.

Bendrovėje „Kauno švara“ ir privačios bendrovės patalpose atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai.

Kauno miesto savivaldybės valdomos įmonės generalinis direktorius D. Tumynas įtariamas išskirtinių sąlygų sudarymu A. T. vadovaujamai bendrovei dalyvaujant bendrovės „Kauno švara“ rengiamuose viešuosiuose pirkimuose.

Privačios bendrovės vadovas A. T. įtariamas davęs kyšį už išskirtinių sąlygų sudarymą jo vadovaujamai įmonei.

D.Tumynas „Kauno švarai“ vadovavo apie dešimtmetį. Bendrovės valdybos sprendimu, dėl korupcijos skandalo D.Tumynas nušalintas nuo generalinio direktoriaus pareigų.

Laikinai „Kauno švarai“ vadovaus pavaduotojo pareigas ėjęs Steponas Vaičikauskas. 

Šiemet gegužę Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nutraukė „Kauno švaros“ pageidavimą įsigyti keturias šukšliavežes, motyvuodama tuo, kad techninėje specifikacijoje nustatytų reikalavimų visuma nepagrįstai riboja konkurenciją ir diskriminuoja tiekėjus.

VPT pabrėžė, kad nurodyti techniniai reikalavimai išskirtinai atitinka tik tam tikrų tiekėjų siūlomas paslaugas. Nutraukto sandorio vertė siekė kelis milijonus eurų.

Šiemet rugpjūtį „Kauno švara“, organizuodama viešąjį pirkimą, jau sugebėjo naudotą šiukšliavežę įsigyti už daugiau nei 200 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Kas dabar apmokės mero pjarinius straipsnius? Ar gal kaip tik ieško uolesnio tarno meras.

...

... portretas
Įdomu ką pirmą pasodins - Krabą ar Kerą...

Vagis

Vagis portretas
Atsimenu kaip jis visiem gyrėsi koks jis ytakingas ir niekas jem nieko negali padaryti, tai ir mulkina visus žmones toki svolačiai padarydamas saskati kosmines už paslaugas, nors žadėjo jei visi pradėsime rūšiuoti šiūkšles tai paslaugos atpiks, o dabar mes rūšiuojam ir už paslaugas mokame vos ne dvigubai. Tai kur jie padeda tuos pinigus pardave rūšiuotas šiūšles, o tai sau prisiperka prabangių džipų važinėja su transportu namo ir savo reikmėm už mūsų mokesčių mokėtojų pinigus. Pradedu gerbti Valstiečius už atrištas teisėsaugai rankas, bent pradėjo gaudyti ir temti į dienos šviesą šitus valstybės parazitus, ko neleido socdemai ir koncervatoriai.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių