„Naujametinis Ąžuolyno bėgimas“ pranoko lūkesčius – sulaukė 1000 dalyvių

Pirmą kartą surengtas „Naujametinis Ąžuolyno bėgimas“ parodė, kad kauniečiai nesibaido bėgti žiemą. Dalis šventinio bėgimo dalyvių į renginį atvyko su kaukėmis.

Penktadienį vykusio šventinio bėgimo dalyviai galėjo pasirinkti vieną iš distancijų: 3 km, 6 km, 800 m ir 100 m (vaikams). Ilgosios trasos driekėsi ne tik S.Dariaus ir S.Girėno stadione – vingiavo ir Žaliakalniu, Ąžuolynu.

Populiariausia tapo 6 km distancija, ją bėgo apie 600 kauniečių ir kitų regionų atstovų – būta bėgikų ir iš Vilkaviškio, Marijampolės, Ukmergės. Šventiškiausiai atrodė 800 m distancijos bėgikai, „Kauno dienos“ remiamo vadinamojo „Fun Run“ dalyviai. Čia prie starto linijos rinkosi tėvai su vaikais, pasipuošę nuotaikingomis kaukėmis. Juos prieš startą „apšildė“ Kalėdų Senelis. „Ar visi žinot, kur finišas? Nenubėkit netyčia per toli – iki kokios Laplandijos“, – įspėjo Kalėdų Senelis.

Šiuo renginiu suteikėme šansą tiems, kurie buvo sau davę pažadą pradėti šiemet sportuoti, tačiau iki šiol šio pažado nebuvo spėję įvykdyti.

Kaunietė Dovilė Jonušienė 800 m distanciją bėgo su penkiamete dukra Elze. „Dėl dukros čia ir bėgu. Vienuolikos mėnesių amžiaus mažoji dukrelė užmigo mašinoje – ją dabar saugoja tėtis. Kitu atveju būčiau įsidėjus į nešynę ir bėgus kartu. Mes dėl pramogos bėgame. Mūsų tėtis – sportininkas, dukra Elzė taip pat seka tėčio pėdomis“, – pasakojo stalo tenisininko Vytauto Jonušo žmona.

6 km distanciją bėgęs istorijos mokytojas Mykolas Fedaravičius prisipažino prieš dvi savaites dalyvavęs Vilniaus Kalėdiniame maratone. „Tokiuose maratonuose dalyvauju nuo 2012 m. Nusprendžiau palyginti Vilniaus ir Kauno žiemos švenčių laikotarpio bėgimus. Čia, Kaune, puiki trasa – bėgome per Ąžuolyną, netoli Zoologijos sodo. Tačiau, tikiuosi, šis bėgimas ateityje labiau išeis į miestą, nes dabar tai labiau parko bėgimas“, – pastebėjo M.Fedaravičius.

„Naujametinį Ąžuolyno bėgimą“ organizavo S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras. „Kalbant apie dalyvių gausą, renginys pranoko mūsų lūkesčius. Matosi, kad kauniečiai mėgsta švęsti šventes bėgdami. Ir oras – puikus: nešalta, nelyja, nesninga. Be to, šiuo renginiu suteikėme šansą tiems, kurie buvo sau davę pažadą pradėti šiemet sportuoti, tačiau iki šiol šio pažado nebuvo spėję įvykdyti“, – šyptelėjo centro direktorius Giedrius Bielskus. Jis užsiminė, kad šis renginys greičiausiai taps tradiciniu. „Kai sulaukėme tiek dalyvių, kai yra toks kauniečių noras bėgti, nuodėmė būtų toliau tokio renginio neorganizuoti“, – sakė G.Bielskus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Puikus renginys! Ačiū organizatoriams, kad Kaunui padare gražią šventė! :)

Varom Iš Proto

Varom Iš Proto portretas
Na ne tik Kaunas :) Mūsų bėgikams pavyko susiburti iš Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Alytaus, Širvintų, Marijampolės, Kudirkos Naumiesčio, Šakių... Stengėmės gausiai susirinkt :)

Antanas

Antanas portretas
Oras geras buvo labai, tačiau organizavimas prastokas, atrodo svarbiausia pinigėlius surinkti, geros dienos :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių