M.A.M.A. atgarsiai: baudos skirtos beveik dviem dešimtims asmenų

Metų muzikos apdovanojimų M.A.M.A. organizatoriai intensyviai ruošiasi – planuojama, kad 11-oji ceremonija įvyks kitų metų sausio pabaigoje. Po šių metų reginio darbo netrūko ir policijai, ir epidemiologams. Specialistai skaičiavo sergančiuosius koronavirusu, o policija dėl karantino reikalavimų nesilaikymo pradėjo 52 teisenas. Anot policijos, ne visi tyrimai dar yra baigti, o kai kurie nutarimai buvo apskųsti.

Portalas kauno.diena.lt skelbė, kad po kovo pabaigoje „Žalgirio“ arenoje vykusių M.A.M.A. apdovanojimų kilo nemažas šaršalas – tiek interneto komentatoriai, tiek politikai skelbė nesuprantantys, ką galvojo apdovanojimų organizatoriai, kad karantino metu buvo surengtas toks renginys.

Nors į dešimtą kartą vykstančią ceremoniją dėl COVID-19 pandemijos apribojimų šiemet buvo pakviesti tik nominantai, salėje nebuvo žiūrovų, tačiau daugeliui pro akis neprasprūdo vaizdai, kai dalyvavusieji nedėvėjo kaukių, nesilaikė saugių atstumų.

Išvydusieji transliaciją ir nuotraukas teigė, kad tai buvo puota maro metu arba kaltino dvigubų standartų taikymu. 

Po renginio M.A.M.A. apdovanojimų organizatoriai teigė, kad buvo imtasi visų priemonių saugumui užtikrinti, tačiau galbūt žmonės pasijuto pernelyg saugūs ir atsipalaidavo. Organizatoriai teigė, kad dalyviai prieš reginį buvo testuojami dėl koronaviruso, tačiau virusas paplito – epidemiologai nustatė keletą ligos atvejų.

Šį ketvirtadienį portalui kauno.diena.lt Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai teigė, kad pagal administracinių nusižengimų kodekso 45 straipsnį – Visuomenės sveikatos srities Europos Sąjungos reglamentų ar sprendimų, higienos norminių aktų ar kitų visuomenės sveikatos srities teisės aktų, Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimo – buvo pradėtos 52 teisenos.

Pasiteiravus, ar visi tyrimai jau yra užbaigti, paaiškėjo, kad dėl šio renginio policija taško dėti dar negali. „10 teisenų yra eigoje, septyni nutarimai apskųsti Kauno apylinkės teismui. Taip pat yra ir nutrauktų administracinių teisenų, – sakė Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė. – 12 asmenų, gavę administracinius nurodymus, sumokėjo po 250 eurų (pusė minimalios baudos), dar buvo priimti penki nutarimai sumokėti po 500 eurų.“

Daugiausia pažeidimų buvo nustatyta dėl apsauginių kaukių nedėvėjimo. 

Administracinio nusižengimo teiseną organizatorių atžvilgiu nutraukė Kauno apylinkės teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

777

777 portretas
I KALEJIMA

na, jo

na, jo portretas
Vos ne metus policija "tyrė" pažeidimus dėl kaukių (ne)dėvėjimo. Greitai, ane? :))

Anonimas

Anonimas portretas
Čiuožkit visos MAMA į visas keturias puses....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių