Išvydę M.A.M.A. nuotraukas lietuviai liko be žado: šis renginys – puota maro metu

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą vykę muzikiniai M.A.M.A. apdovanojimai sukėlė tikrą audrą viešojoje erdvėje. Į tai, kad karantino metu surengtas toks renginys sureagavo didelis kiekis internautų, kurie vieningai teigia, kad Lietuvoje egzistuoja dvigubi standartai.

Nugriaudėjus apdovanojimų ceremonijai, visuomenė pasipiktino, jog renginys vyko nesilaikant karantino judėjimo ribojimų, saugių atstumų ir kitų reikalavimų, kurių laikytis privalo likusieji šalies gyventojai. Ne vienas žmogus tai prilygino lyg organizuojamai puotai negandų metu.

„Puota maro metu... kaip visad, visi lygūs, bet vieni biški lygesni už kitus...“, – komentavo viena moteris.

„Žinoma, kad tai puota maro metu. Aš irgi noriu patūsint ir esu pasiilgęs renginių. Kodėl aš taip negaliu daryt kaip jie? Kuo aš prastesnis? Irgi galiu pasidaryti testą ir nueiti į klubą ar panašiai. Labai tikiuosi, kad nepaliks šito reikalo ramiai“, – antrino kitas vyras.

„Labai keista. Klausimas paprastas, kodėl tada žmonės privalomai pasidarę testus negali švęsti švenčių – vestuvių, jubiejų, tiesiog šokti vakarėliuose? Arba kodėl tada neatsidarius restoranų – testas ir welcome. Dvigubi standartai“, – dėstė kita moteris.

„Aukštuomenei įstatymai negalioja“, – su nusivylimu situaciją aprašė kita komentuotoja.

Dauguma lietuvių plūdosi dėl to, kad tikslingai laikosi karantino sąlygų, tačiau neslėpė, kad net šventes turėjo praleisti be artimųjų. Internautai teigė, kad šis renginio organizavimas – tarsi spjūvis į veidą, kai kurie gyventojai savo giminaičių dėl judėjimo sugriežtinimų nėra matę jau kurį laiką.

„Į M.A.M.A. galima o pas B.A.B.A. negalima“, – šmaikštaudamas rašė vyras.

„Įdomu, o jie ten visi – vienas namų ūkis? Ir kai ribojamas judėjimas tarp savivaldybių – tai taip išeina jie visi turi nekilnojamo turto Kaune? Įdomiai, vienok, išeina. Tūlas kaunietis aplankyt mamos per Velykas Klaipėdoj negalės, o čia va elitui – prašom, raudoni kilimai ir fanfaros. O šiaip – čia jau buvo smūgis iš kojos į dantis visiem medikam. Ką gali žmogus pasakyt?“ – griežtai rėžė kitas vyras.

„Spjūvis į veidą tautai, ypač po judėjimo sugriežtinimo, nuotoliniu būdu šventėm Kalėdas, dabar Velykas švęsime, tai galejo ir ši renginį padaryt per „Zoom“, – savo nuomonę reiškė moteris.

„Jeigu užtenka neigiamo testo, tai kodėl visiems kitiems negalima su tuo neigiamu pas artimuosius važiuoti? Kas per dvigubi standartai?“ – į diskusijas leidosi dar kita mergina.

Internautai vienareikšmiškai mano, kad į šią situaciją turi dėmesį atkreipti ir šalies policija, kuri visiems dalyvavusiems turėti skirti baudas už vyraujančius pažeidimus.

„Čia parodomasis karantino taisyklių nesilaikymas?! Kur žiūri teisės sergėtojai? Ar tik paprastus žmones bauduoja?“ – apie vieną iš pamatytų nuotraukų kalbėjo moteris.

I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

„Labai įdomiai atrodo karantino griežtinimo fone. Ir po šito jūs tikitės, kad žmonės rimtai żiūrės į kažkokius reikalavimus? Nejuokinkit... Dabar arba visiems to tūso dalyviams kalt baudas arba ir kitiems leisti tokiom pat sąlygom elgtis taip pat“, – sakė jaunuolis.

Primename, kad šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko Lietuvos muzikos apdovanojimai M.A.M.A. Į dešimtą kartą vykstančią ceremoniją dėl COVID-19 pandemijos apribojimų šiemet pakviesti tik nominantai, salėje nebuvo žiūrovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Maras ne renginį o vyriausybėi jie davė leidima

nu sakes

nu sakes portretas
tuoj vemsiu

Rasa

Rasa portretas
O ko jie turėjo bijoti? Maro? Tai ką jau ne tik covidas, bet ir maras Lietuvoje karaliauja?
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių