KTU gimnazijos mokytoja: pasakyta daug netiesos, jis apdergė mokyklą

Neslopstant audroms dėl skandalo KTU gimnazijoje, nusprendė netylėti mokytoja Violeta Židonytė, esanti kitoje pusėje nei skandalo herojumi tapęs pedagogas Domas Boguševičius.

„Aš jo vietoje negrįžčiau, nes jis apdergė mokyklą“, – vertino kolegos veiksmus ir žodžius architektė, rašytoja, gimnzistus mokanti dailės, dizaino ir braižybos.

Ji pasakojo, kad auklėjamosios klasės mokinių tėvai anksčiau yra skundęsi dėl D.Boguševičiaus bendravimo manieros, žargoninių žodžių, bet į direktorių dėl to niekas nesikreipė.

„Labai nemaloni situacija ir nežinau, kaip reikėtų ją išspręsti“, – susirūpinusi kalbėjo mokytoja.

Mokytojai ir dabar, kaip B.Burgio laikais, turi visišką laisvę dirbti taip, kaip mums atrodo teisinga, vertinti mokinius taip, kaip atrodo reikalinga, aišku, vadovaujantis tam tikrais kriterijais.

Anot jos, apie visą šią istoriją viešojoje erdvėje nuskambėjo daug netikslumų, netgi netiesos. „Mokytojai ir dabar, kaip B.Burgio laikais, turi visišką laisvę dirbti taip, kaip mums atrodo teisinga, vertinti mokinius taip, kaip atrodo reikalinga, aišku, vadovaujantis tam tikrais kriterijais. Ar kada nors kas nors vertė taisyti kokius nors pažymius? Absurdas. To niekuomet nėra buvę“, – tvirtino V. Židonytė.

Apie faktą, kad nusirašinėjusio gimnazisto tėvai yra turtingi, ji atsiliepė taip: „Ne visada tie, kurie yra turtingi, yra neteisūs“.

– Jūs tebedirbate KTU gimnazijoje? paklausėme V. Židonytės, kuri po kilusio skandalo viešoje erdvėje kolegai negailėjo aštrių žodžių.

– Taip dirbu, ir ketinu dirbti.

– Ar sulaukėte kokios nors reakcijos dėl viešai išreikštos nuomonės?

– Žinoma.

– Iš gimnazijos ar iš mokinių tėvų?

– Sulaukiau daug sveikinimų iš mokytojų. Dauguma jų viešai tyli, nes nenori nemalonumų, arba tiesiog nedrįsta. Amžius dažniausiai būna privalumas, tad aš nebebijau galimų nemalonumų, bet to yra. Negaliu pasakyti, kad tai malonu.

Gimnazistai reagavo įvairiai. Buvo tokių, kurie sveikino. Dideli D. Boguševičiaus gerbėjai nieko nesakė. Alumnai, buvusieji, pradėjo nagrinėti mano asmenybę. Viešai kažką paskelbus savo pavarde, būna visokių nuomonių, kiekvienas turi teisę ją išsakyti.

Pakankamai objektyviai žinau situaciją. Būdama kovotojiško charakterio, negalėjau nutylėti dėl akivaizdžios netiesos. Galvojau, kad bus kaip bus. Netgi buvo prašančių, kad tai paskelbčiau kuo plačiau.

– Manote, kad D. Boguševičius yra neteisus?

– Vienareikšmiškai. Be jokių abejonių.

D. Boguševičius/DMN montažas

– Kokie jūsų argumentai?

– Visų pirma, netiesa tai, kad jis pasiskelbė, jog buvo išmestas. Aš tą girdėjau pati. Netiesa, kad jam buvo liepta ištaisyti pažymius. Tą aš irgi pati girdėjau – mokytojų kambaryje buvo susirinkimas ir pavaduotoja su juo kalbėjo viešai prie visų. Didžiausia problema ta, kad šios netiesos buvo viešai paskelbtos mokiniams, ir jie tuo tiki. Nemaža dalis mokinių D. Boguševičių labai mėgsta, jis yra įdomus žmogus.

Didelė problema yra jo asmeninės savybės. Jis nelabai bendraujantis – nei su kolegomis, nei su administracija. Iš jo pusės dialogo nebūna praktiškai niekada. Tiesa, su keliais mokytojais jis draugauja. Labai sudėtinga asmenybė ir gal kiek komplikuota.

Blogiausia, kad pagrindinė šios istorijos žinutė viešojoje erdvėje yra ta, jog KTU gimnazijoje neva toleruojamas nusirašinėjimas ir nesąžiningumas. Šio dalyko niekas net nekvestionuoja. Be abejo, nusirašinėjimas yra blogai ir to tikrai nepalaikome.

Džiaugiuosi, kad situacija šiek tiek aiškėja – užvakar buvo nuostabus susirinkimas su vaikais. Jame dalyvavo apie pusę visų mokinių. Buvo nuosekliai išdėstyta visa įvykių chronologija. Mokytojas D. Boguševičius įsižeidė dėl to, kad direktorius iškvietė jam vertintoją. Tai supratome ne iš karto. Vertintojas buvo iškviestas dėl to, kad tėvų kreipimesi suabejota mokytojo dėstymo metodika. Negaliu vertinti, kaip turėjo pasielgti administracija, tai ne mano kompetencija.

– Ar įvyko šis tikrinimas?

– Kai pasakė, kad atvyks tikrintojas, D. Boguševičius trenkė pareiškimą ant stalo ir išėjo. Mes jo daugiau nematėme. Labiausiai skaudina netiesa ir dėmė, kritusi visiems mokytojams. D. Boguševičius yra sąžiningas, o visi kiti mokytojai neva palaiko nesąžiningumą. Absurdas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Silva

Silva portretas
Čia Lietuva, čia lietūs lyja ir TIESOS ieškoti beviltiška...

Anonimas

Anonimas portretas
' Šio dalyko niekas net nekvestionuoja. Be abejo, nusirašinėjimas yra blogai ir to tikrai nepalaikome.' - obviously....idomu tik kaip???

Leonas

Leonas portretas
Slėpkis po lapais, vargeta tu.
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių