Kauno rajone – vis dar be vandens: kalti NT vystytojai?

Praėjusią savaitę kamavę karščiai pažėrė ir vandens stygiaus problemą. „Kauno vandenų“ atstovai teigia, kad vandens yra, tik nepakankamas jo pratekėjimas. Esant itin dideliam vandens poreikiui vienu metu jo nespėja atitekėti tiek, kad užtektų visiems norintiems. Šiuo metu vanduo bėga beveik iš visų Kauno miesto ir rajono gyventojų čiaupų, tačiau kai kuriuose būstuose – vis dar sausros režimas. Kada jis baigsis?

„Nors tema dėl vandens trūkumo Kaune jau nėra naujiena, tačiau labiausiai baimę kelia tai, kad po paskutinio „Kauno vandenų“ pranešimo, jog 95 proc. gyventojų Kaune vandens tiekimas atstatytas, ši problema pamažu bus pamiršta, kas leis „Kauno vandenims“ toliau ignoruoti gyventojų skundus“, – baiminosi skaitytojas, rašęs Seniavos kaimo, esančio Kauno rajone, gyventojų vardu.

Šiai Kauno rajono daliai vandenį tiekia „Kauno vandenys“.  Per karščius Seniavos gyventojai, anot vyro, susidūrė su didele bėda.

„Jau antra savaitė gyventojai negali nusiprausti po dušu, nuprausti vaikų ir nuleisti vandens tualete. Su šia problema jau dvi savaites gyvena Narsiečių, Laurų, Laimės, Samanų gatvių kvartalai. Kiek teko kalbėti su kaimynais, atsakymai iš mums vandenį tiekiančios įmonės kelia juoką: „Palaukit lietaus“, „Susilaikykit nuo vejos laistymo“, nors laistyti nėra kuo“, – dėstė Kauno rajono gyventojas.

Manome, kad karštais orais „Kauno vandenys“ tiesiog pridengia gilesnę, su infrastruktūra susijusią problemą.

Jis pasakojo, kad savaitgalį buvusi liūtis situacijos nepakeitė – vandens vis dar nėra. „Manome, kad karštais orais „Kauno vandenys“ tiesiog pridengia gilesnę, su infrastruktūra susijusią problemą. Šiuo metų vienintelis kelias yra viešinti savo problemą, kad visas miestas ir Lietuva žinotų, jog situacija nėra tokia gera ir „Kauno vandenys“ tikrai nesuvaldė situacijos, o turėtų daugiau komunikuoti su vartotojais ir informuoti apie numatytus planus problemai spręsti. „Palaukite lietaus“ nėra tinkamas atsakymas ir sprendimo būdas 21 amžiuje. Esu įsitikinęs, jog mano laiškas yra vienas iš daugelio, kurių sulaukiate dėl šios problemos. Todėl norime paprašyti, jog ši tema nebūtų pamiršta, nes tik viešumas suteiks mums galimybę gauti atsakymus“, – kreipėsi vyras.

Praėjusią savaitę vien Kauno mieste vandens neturėjo apie 1 tūkst. vartotojų.

Pirmadienį bendrovės „Kauno vandenys“ l. e. p. generalinis direktorius Ramūnas Šulskus portalui kauno.diena.lt aiškino, kad jau dirbama normaliu, įprastiniu režimu, vanduo turėtų pasiekti visus vartotojus mieste ir rajone. 

„Jau praėjusios savaitės ketvirtadienio popietę vandens tiekimas normalizavosi, o šeštadienį ir sekmadienį pilnai atsistatė vandens lygiai rezervuaruose ir vandens slėgio visi taškai yra įprastiniai. Vandenį turėtų turėti visi vartotojai, nebent iškilę kokių nors lokalių problemų arba pastatuose laidumai sumažėję“, – sakė R. Šulskus.

Jis minėjo Mastaičių gyvenvietę, Ireniškių, Seniavos kaimus. Gyventojai ten vandens, R. Šulskaus teigimu, galimai neturi dėl nepakankamo kvartalų vamzdynų pralaidumo.

„Gal per maži diametrai, nes ten lyg privatūs NT vystytojai vystė. Mūsų techninės inžinerinės tarnybos tą reikalą žiūri, aiškinasi priežastis. Čia vandens tiekimo problemos nesusiję su karščiu ir su padidėjusiu vartojimu“, – teigė bendrovės vadovas.

Suvaldyti bėdoms, susijusioms su padidėjusiu vandens poreikiu, „Kauno vandenys“ sustabdė vykusias vamzdynų rekonstrukcijas. „Tam, kad subalansuotume vandens padavimą“, – aiškino R. Šulskus. 

Lokalių, kaip įvardijo R. Šulskus, vandens tiekimo problemų kamuojamiems gyventojams mieste ir rajone pristatoma geriamo vandens į namus, vandens pripildytos talpos paliekamos ir seniūnijose.


Šiame straipsnyje: vanduoKauno vandenyskarščiaiVandens stygiusKauno rajonasrajono-naujienaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vandens, platesnių asvaltuotų kelių iki naujų kvartalų užkampiuose ir pramogų....

Juozas

Juozas portretas
Kalti vystytojai, kalti gyventojai, kalta vasara. O kas nevykdo teisėtai pasirašytos sutarties? Kas išdavė technines sąlygas prisijungimui prie vandentiekio tinklų? Visi kas neturi vandens, turi kreiptis į teismą ir tik į teismą. Nes su valdiška kontora bus pasaka be galo.

Jonas

Jonas portretas
Tai kas problema paciuose kauno vandenyse nes kaip didinti pajegumus jei buvusios pletrai zonos ponu nameliams isdalyto..Viciunai ,Kleboniskis,juk plika akimi matyti
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių