Jėzuitų gimnazijos dezinfekcija ant kojų sukėlė specialiąsias tarnybas

Kauno Priešgaisrinė gelbėjimo valdyba (PGV) praneša, jog antradienį ugniagesiai vyko į Kauno jėzuitų gimnaziją. Buvo gautas pranešimas, kad patalpose pilna dūmų. Atvykus paaiškėjo, kad atliekama patalpų dezinfekcija.

Ugniagesių paros įvykių suvestinėje skelbiama, kad antradienį 9.12 val. pranešta, kad bažnyčios antrame aukšte rūksta dūmai, veikia priešgaisrinė signalizacija. „Jėzuitų gimnazijos patalpose buvo atliekama dezinfekcija, dėl to vienuolyne suveikė priešgaisrinė signalizacija. Gaisro požymių nebuvo. Kvietimas nepagrįstas“, – nurodoma ataskaitoje.

Žinote, vasarą juk degė vienuolynas, tad dabar žmonės jautriai reaguoja ir baiminasi.

Kauno jėzuitų gimnazijos ūkvedys portalui kauno.diena.lt patikslino, kad dezinfekcija buvo atliekama ne bažnyčios, o būtent švietimo įstaigos patalpose. Jis nurodė, kad atvyko ne tik ugniagesiai, bet ir kitos specialiosios tarnybos.

„Pas mus atvažiavo „Kauno švara“ ir atsivežė aparatą, kuris per kelias sekundes visas patalpas pripildo dezinfekciniais garais. Tai veiksminga priemonė, nes labai greitai patalpose pasklinda ir nusėda ant įvairių paviršių. Iš lauko žmonėms atrodo, kad pilna dūmų. Žinote, vasarą juk degė vienuolynas, tad dabar žmonės jautriai reaguoja ir baiminasi, kad ir gimnazijos ugnis nesuniokotų. O priešgaisrinę sistemą mes tuo metu buvome atjungę“, – kalbėjo Jėzuitų gimnazijos ūkvedys Ovidijus.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Jis tikino, kad į pranešimą apie galimą gaisrą sureagavo ir policijos pareigūnai. Buvo pasirodę ir greitosios medicinos pagalbos ekipažas. Tačiau visų tarnybų teko atsiprašyti už tai, kad sugaišo laiko, mat šį kartą jokio pavojaus nebuvo.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad dėl patalpų dezinfekcijos dar pavasarį kuriozų kilo viešajame transporte. Tuomet nusprendus, kad kiekvieno maršruto pabaigoje reikia dezinfekuoti autobusus ir troleibusus, po pirmųjų dezinfekcijos bandymų iškilo problema. Tuomet buvo naudota spiritinė dezinfekavimo priemonė ir į ją sureagavo įrengti alkoblokai. Kol autobusai visai neišsivėdino, vairuotojai jų negalėjo užvesti ir toliau vežti keleivių. Po tokio incidento spiritinės dezinfekavimo priemonės buvo atsisakyta ir viešąjį transportą pradėta dezinfekuoti chloro pagrindu pagamintais dezinfekantais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paaiškinimas

Paaiškinimas portretas
Kadangi atostogos, tai ir dezinfekuoja, nes mokykla tuščia. Negi dezinfekuosi kartu su visais mokiniais? Jėzus saugo tuos, kurie patys saugosi.:)

Anonimas

Anonimas portretas
O kada nors vieną laiptinę ar fatvę išdezinfekuosit ? Jėzuitus tegul Jėzus saugo...

Sk

Sk portretas
O kodėl dezinfekuoja - buvo susirgimų, ar po rinkimų? Antradienis tokia keista diena, ypač kai nuo pirmadienio atostogos?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių