Kaune užsidegė Jėzuitų bažnyčios pastogė

  • Teksto dydis:

Apie 14.30 val. gausios Kauno ugniagesių gelbėtojų pajėgos išskubėjo į Rotušės aikštę. Pranešta, kad dega Jėzuitų bažnyčios pastogė.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, apie nelaimę pranešė Jėzuitų gimnazijos direktorius.

Pasak Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovės Džiugintos Vaitkevičienės, užregistravus tokį pavojingą pranešimą, įvykio vieton pasiųsti net šeši gaisrų gesinimo automobiliai: dvi autokopėčios ir keturios autocisternos.

Siekiant patekti į gaisro židinį, ugniagesiams gelbėtojams teko laužtis į palėpę.

Apie 15 val. gaisras jau buvo lokalizuotas.

Jėzuitų gimnazijos budėtoja buvo linkusi patikslinti, kad gaisras kilo vienuolyno palėpėje. Apie jį pranešė pradėjusi kaukti priešgaisrinė signalizacija.

Anot pašnekovės, buvo evakuoti visi vyresnio amžiaus kunigėliai.

„Greičiausiai nelaimę prišaukė karštis“, – citavo budėtoja žmonių komentarus dėl ko kilo nelaimė, kuriems ir pati buvo linkusi pritarti. 

Ugniagesiai gelbėtojai savo verdikto dar nepateikė. Tačiau suskaičiavo, kiek kartų per pastaruosius penkiolika metų Kaune ar Kauno rajone degė bažnyčios, cerkvės ar kiti religinės paskirties pastatai. Kaune – šešis kartus. Kauno rajone – keturis.

Paskutinė tokia nelaimė iki šios dienos įvykio buvo 2018-ųjų sausį, kai kilo gaisras remontuojamame Kauno sobore.

Dažniausia minėtų nelaimų priežastis buvo neatsargus žmonių elgesys. Keturiais atvejais konstatuoti tyčiniai padegimai. Kartą nustatytas ir priešgaisrinės saugos taisyklių nesilaikymas.

Apie 15.45 val. ugniagesiai gelbėtojai dar ardė degusio stogo konstrukcijas ir likvidavo gaisro židinius. „Dar yra darbo maždaug 15 minučių“, – teigė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus mobiliuoju telefonu atsiliepęs ugniagesys gelbėtojas. Jis sakė, kad jau grįžta atgal ir evakuotieji.

Dž. Vaitkevičienė BNS teigė, kad ugniagesiai dar iki 17.30 val. budėjo galutinai likviduodami gaisro padarinius. 

„Ugniagesiai dar ilgokai turėjo dirbti, kol nuardė visas smilkstančias konstrukcijas. Nuardyta 10 kvadratinių metrų stogo dangos, apdegė konstrukcijos, kurias reikės keisti, rektorato kambarys sulietas, jame buvę daiktai“, – BNS sakė Dž. Vaitkevičienė.

Pirminiais duomenimis, ugnis įsiplieskė dėl elektros instaliacijos gedimo.

Pasak PAGD atstovės, atvykus ugniagesiams, atvira liepsna nebuvo matoma, dūmai rūko iš po skarda uždengto pastato stogo.

Nuardę dalį skardos ir stogo konstrukcijų ugniagesiai rado ugnies židinį.

Įvykio vietoje dirbo keturios autocisternos, dvejos autokopėčios ir štabo automobilis.

Anot Dž. Vaitkevičienės, per gaisrą niekas nenukentėjo, laiku pastebėti ugnį bei iškviesti pareigūnus padėjo ir tai, jog bažnyčios patalpose buvo dūmų detektoriai ir vienas bažnyčios vadovų išgirdo signalizaciją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

To to t2-

To to t2- portretas
Gildijoj ant alaus padekliuku prisilupe visokes nesąmones tipo eilerascius rašydavom

Edmundas

Edmundas portretas
Dabar žmonės turi galingą foto ir video techniką , tačiau kokybiškai nufilmuoti įvykio vis vien nesugeba .

to t2-1

to t2-1 portretas
svarbiausia kad salia buvo gildija ir medziotoju uzeiga su mariakais
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių