Jaunos jonavietės istorija: pradėjus remontuoti socialinį būstą atsirado vaikų tėvas

Jaunos dviejų vaikų mamos Deimantės istorijoje – naujas posūkis. Iš pradžių Jonavos rajono savivaldybės skirto socialinio būsto greitai trečio vaiko susilauksianti devyniolikmetė atsisakė dėl neįtikusios būklės, tačiau vėliau visgi persigalvojo. Kad bute būtų galima pradėti remonto darbus, žmonės savanoriškai aukojo reikalingas medžiagas. Prasidėjus remontui į Deimantės gyvenimą grįžo jos vaikų tėvas – vyras pasiryžo pats sutvarkyti butą ir atsisakė tolimesnės sąjungos „Vardan šeimos“ narių, kurie kuravo visą šį procesą, pagalbos.

„Viešumoje pasirodžius straipsniams ir komentarams apie savivaldybės skirtą būstą, kuriam reikia remonto, Deimantės vaikų tėtis pasisiūlė prisidėti prie savo vaikų gyvenimo sąlygų pagerinimo. Pasižadėjo savo jėgomis suremontuoti savo vaikams būstą“, – socialiniame tinkle rašė Deimantę atstovaujančios sąjungos „Vardan šeimos“ pirmininkė Edita Morkūnienė.

Moteris portalui kauno.diena.lt teigė, kad Deimantės vaikų tėvas niekada nebuvo dingęs – jauni tėvai tiesiog buvo susipykę. Tačiau sąjungos pirmininkė džiaugiasi tokiu vaikų tėvo žingsniu. Pasak jos, kiekvienas vyras turi prisiimti atsakomybę už savo vaikus.

„Facebook“ nuotr.

„Perdavėme suaukotas medžiagas, kurių yra tiek, kad remontas butų atliktas, ir tikimės, kad vaikų tėtis savo pažadą įvykdys. Taip pat informuojame, kad nuo šiol vaiko grąžinimu rūpinasi patys tėvai. Kaip sakoma: davėme „meškerę“, liko tik patiems pasigauti „žuvį“. Linkime sėkmės ir labai palaikome tokį šeimos pasiryžimą“, – istoriją apie jauną šeimą komentavo E. Morkūnienė.

„Facebook“ nuotr.

Portalas primena, kad pačioje liepos pradžioje į viešumą iškilusi istorija sulaukė nemenko susidomėjimo. Vieni puolė savivaldybę, kad trečios atžalos besilaukiančiai moteriai tokiame socialiniame bute gyventi būtų neįmanoma, tačiau atsirado ir tokių, kurie po trupinį gvildeno jaunos mamos nelengvą gyvenimo istoriją.

„Savivaldybė padarė didelę klaidą, kad paklausė moters ir nusprendė jai padėti skubos tvarka – todėl pradėjo rodyti visus būstus, kurie yra blogos būklės ir kiti, stovintys eilėje, jų atsisako. Surenkamas tokių būstų nuomos dydis yra tikrai mažas, todėl savivaldybė turi nusistačiusi, kokius pakeitimus butuose gali atlikti už turimas lėšas“, – iškart po istorijos paviešinimo portalui kauno.diena.lt teigė Jonavos savivaldybės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Danutė iš kur ištraukė, kad nuomininkai nieko nemoka, už viską reikia mokėt patiems, plius nuoma valstybei, jei nežinot nerašykit.

tikimybė

tikimybė portretas
Manau, kad ketvirtas vaikas atsiras greičiau nei bus padarytas remontas...

Apgailėtina

Apgailėtina  portretas
Ko čia pyksta, kas jum neleidžia tik vaikus gimdyt ir nieko nedaryt?? Eikit valkataukit. Man dar nesuvokiama, kaip žmogus gali pasmerkti kita nežinant jo istorijos, nežinant aplinkybių. Jeigu manot kad eit ir calkataut yra lengva kodėl neinat o lojat?... O tikėt tuo kas rašoma dar viena durnystė... Neginu šios merginos, taip ji galėtų eit dirbt, bet neina, o gal eina bet neuždirba tiek kad galėtų kažką sau leist nu iš kur jūs žinot?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių