Įmonės vadovas: „Kauno vandenys“ net neįspėję vis palieka be vandens, stoja verslas

Į redakciją kreipęsis vienos Kauno bendrovės vadovas pasakojo, kad dėl "Kauno vandenų" neatsakingumo vis patenka į nepavydėtiną situaciją. Neįspėjus jau antrą dieną staiga nutraukiamas vandens tiekimas, be kurio neįmanomas šio švaros centro darbas.

"Vakar vandens neturėjo keturias penkias valandas. Šiandien nuo 9 val. vanduo vėl nebėga. Mūsų veikla – cheminis drabužių valymas. Staiga nebelikus vandens, darbą buvome priversti nutraukti jau prasidėjus valymo procesui. Drabužiai buvo sudėti į cheminio valymo mašiną, mirko tirpiklyje. Tai potencialiai galėjo sugadinti drabužius. Kalbame apie kelių tūkstančių eurų nuostolį, nes buvo valoma apie 20 gaminių", – šiandien piktinosi "Grymos" vadovas Rytis Klemka.

"Suprasčiau, jeigu būtume iš anksto informuoti. Bent iš vakaro. Galėtume kitaip susiplanuoti darbus, darbuotojų paprašyčiau ateiti į antrą pamainą", – pridūrė jis.

R.Klemka pasakojo, kad paskambinus į "Kauno vandenų" Avarinę tarnybą ir paklausus, kodėl buvo nutrauktas vandens tiekimas, jis nesulaukė jokio paaiškinimo.

"Prisiskambinau kažkokiam viršininkui. Jis apsimetė nustebusiu: kaip čia gali būti, čia taip negali būti", – priblokštas pasakojo vadovas.

R.Klemka nurodė, kad kai kurios tame pačiame pastate įsikūrusios įmonės vandenį turi. Jis spėjo, kad galbūt yra prisijungusios prie kitos vandens trasos.

Dėl vandens tiekimo vargsta ir gyventojai. Prieš tris dienas portalas kauno.diena.lt rašė, kad Senamiestyje iš čiaupo vėl bėga dervos juodumo vanduo.

Su redakcija susisiekę kauniečiai skundėsi, kad kas kelias savaites turi vargti dėl vandens kokybės. Su tokiu vandeniu neįmanoma ne tik praustis, bet ir baiminasi, kad gali sugesti įvairios buities sistemos.

"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.

Apie purviną vandenį, bėgantį iš čiaupo, pasakojo ir Naujamiesčio gyventojai.

"Mūsų niekas neinformavo apie kažkokius vykdomus darbus, todėl tik spėjame, kiek laiko galėjome naudoti tokį purviną vandenį iki kol pamatėme. Ar gyventojai neturėtų būti perspėti? Bandėme skambinti į "Kauno vandenų" avarinę tarnybą, bet ten normalaus paaiškinimo apie vandens būklės pagerėjimą taip ir neišgirdome", – situaciją apibūdino vienas Maironio g. gyventojų.

Bendrovės "Kauno vandenys" atstovai tvirtino, kad nešvarus vanduo gyventojus pasiekia dėl atliekamų didelių vandentiekio darbų. Anot jų, vandens kokybė pablogėjo Kaune tęsiant didelės apimties geriamojo vandens ir nuotekų tinklų rekonstrukciją ir vykdant tinklų perjungimo darbus. Pasak "Kauno vandenų" atstovų, problema yra laikina, tačiau gyventojams dar teks pakentėti.

"Kauno vandenų" interneto svetainės skyrelyje "Atliekami darbai" yra išvardyti keli adresai, kur vakar nuo 9 iki 15 val. buvo atjungtas vanduo: Raudondvario pl. 101A, 101B, 107, tačiau 101-asis pastatas, kuriame, kaip teigė bendrovės "Gryma" vadovas, yra įsikūrusi bendrovė, nepaminėtas. Nurodoma, kad ši informacija paskelbta tos pačios dienos rytą. 

UAB ,,Kauno vandenys” technikos direktoriaus Dainiaus Gudavičiaus komentaras:

UAB ,,Gryma” pagal naujai suteiktus pastatų numerius yra įsikūrusi Raudondvario pl.101A.

Darbus -  Brastos g. ir Raudondvario pl.107 vykdė UAB “Magistralė” ir UAB “Doresta”. Tokiais atvejais vartotojus (dėl laikino vandens nutraukimo) informuoja darbus atliekančios įmonės. Rangovų teigimu, Raudondvario pl. 101A, 101B, 107 visi vartotojai, dėl laikino vandens nutraukimo buvo informuoti žodžiu.

Informacija apie laikina vandens nutraukimą buvo talpinama ir bendrovės ,,Kauno vandenys” ir Kaunas.lt interneto svetainėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas

Žilvinas portretas
Delicato švaros centras yra 101A pastate

Ignas

Ignas portretas
Užtai kaip gerai sukciauja

kauno dienai

kauno dienai portretas
kiek pastebėjau, dabar jau niekas nesiteikia atsakyti į klausimus, net ir "Kauno diena". Parašiau keletą laiškų, bet jokio atsakymo....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių