Įtampa slūgsta: darželinukas tebeserga COVID-19, bet grupės draugų neužkrėtė

  • Teksto dydis:

Paaiškėjus, kad koronavirusu serga abu tėvai, buvo izoliuotas 21 asmuo, kurie turėjo artimą kontaktą su jų atžala, lankiusia Jonavos vaikų lopšelį-darželį „Lakštingalėlė“. Maždaug po savaitės COVID-19 diagnozė nustatyta minėtos poros vaikui, tačiau tai ir liko vienintelis šios ligos atvejis darželyje. Nei mažylio grupės draugai, nei darželio personalas nesusirgo. 

„Informuojame, kad diagnozuotas vienas Covid-19 ligos atvejis susijęs su lopšeliu-darželiu „Lakštingalėlė“. Ir tai yra vienintelis susirgęs vaikas šiame darželyje. Daugiau užsikrėtusių vaikų ir darbuotojų nenustatyta“, – penktadienį portalui kauno.diena.lt teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamento, kuriam priklauso  ir Jonavos teritorija, Vidaus administravimo skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Mikalauskienė.

Anot jos, minėtas vaikas COVID-19 ligos simptomų neturėjo ir jo tyrimų rezultatai vis dar yra teigiami, todėl vaikas darželio dar nelanko. Tačiau kitų darželinukų kasdienybė grįžo į ankstesnes vėžes.

„Šiuo metu izoliacijoje nėra su darželiu susijusių asmenų, nes izoliacija buvo taikoma 14 dienų nuo paskutinio turėto kontakto“, – teigė K. Mikalauskienė.

Jonavos rajono savivaldybė anksčiau yra skelbusi, kad jonaviškių šeima užsikrėtė galimai nuo sergančios giminaitės iš Širvintų rajono, su kuria turėjo kontaktą gegužės 30 d.

Šeima saviizoliacijoje – nuo birželio 4 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
COVID-19 gresia VISIEMS, nuo gripo (ir pan.) paskiepytiems!

Manau

Manau portretas
O tokių besimtomių manau ne vienas gali būti darželyje ar kur kitur šalia mūsu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių