COVID-19 nustačius abiem tėvams – įtampa darželyje, kurį lankė atžala

Jonavos rajone – neeilinė situacija. Mažamečio tėvams nustatytas COVID-19, vaiko tyrimų atsakymų dar laukiama. Vaikas lankė ikimokyklinio ugdymo įstaigą, tad joje tvyro įtampa, ar netaps viruso židiniu.

Vakar Jonavos rajono savivaldybė, remdamasi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Jonavos skyriaus pateiktais duomenimis, paviešino, kad rajone patvirtinti du COVID-19 atvejai.

Nurodoma, kad koronavirusas nustatytas šeimos nariams, gimusiems 1980 m. ir 1983 m. 

Savivaldybė atskleidė, kad jonaviškiai užsikrėtė galimai nuo sergančios giminaitės iš Širvintų rajono, su kuria turėjo kontaktą gegužės 30 d.

Nurodoma, kad dar vienas COVID-19 atvejis patvirtintas Kauno gyventojui, turėjusiam kontaktą su sergančia jonaviete – abu dirba vienoje įmonėje Jonavoje.

Pirminiais duomenimis, artimą sąlytį su patvirtintais COVID-19 asmenimis Jonavoje turėjo iš viso 40 asmenų (bendradarbiai ir šeimos nariai), iš kurių vienas yra sveikatos priežiūros specialistas (odontologas).

COVID-19 atvejo epidemiologinė diagnostika tęsiama – nustatinėjami kiti galimi kontaktai.

Tėvai – sunerimę

Į redakciją kreipėsi Jonavos vaikų lopšelį-darželį „Lakštingalėlė“ lankančių vaikų tėvai, sunerimę dėl situacijos. Šią ugdymo įstaigą lankė ir minėtų jonaviškių, kuriems diagnozuotas koronavirusas, atžala.

Darželio direktorė Jolanta Bieliauskienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad visais klausimais dėl koronaviruso komentuoja ne ji, o darželio sveikatos priežiūros specialistė bei nurodė jos kontaktus.

Darželis dirba taip kaip dirbo.

Jonavos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro sveikatos priežiūros specialistė Viktorija Gaižauskienė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad yra susidariusi tokią situacija, tačiau ramino, kad bendruomenei nėra reikalo panikuoti. 

„Vaikui nėra nustatytas koronavirusas. Laukiama tyrimo rezultatų. Jis darželio nebelanko“, – sakė specialistė.

Mažamečiui, anot pašnekovės, kaip ir jo tėvams nepasireiškė jokie COVID-19 simptomai.

Dėl žinios, kad vaiko tėvams nustatytas virusas, kaip teigė V. Gaižauskienė, niekaip nepakeitė darželio rutinos. „Darželis dirba taip kaip dirbo“, – sakė specialistė. Tiesiog laukiama vaiko tyrimo rezultatų ir toliau bus veikiama pagal Nacionalinio visuomenės sveikatos centro nurodymus.

„Dabar niekas nepasikeitė. Ugdymo įstaiga visą laiką užtikrino būtinuosius saugos reikalavimus, taiko visas ekstremalių situacijų vadovo rekomendacijas. Darželis gerai pasiruošęs, darželio bendruomenei buvo ir yra matuojama temperatūra, grupės izoliuotos, atskiri įėjimai, grupių auklėtojai ir vaikai nekontaktavo tarpusavyje, nebuvo naudojamos bendros patalpos“, – aiškino specialistė. 

Primename, kad iš viso Lietuvoje, antradienio duomenimis, patvirtinta 1727 užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Infekcine liga vis dar serga 308 žmonės, pasveiko – 1338.

Nuo COVID-19 mirė 72 asmenys, dar devyni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Pliki ve'Ryga, tai KAS rizikos grupei priklauso?.. (korona gresia TIK daug skiepų gavusiems; - užsieny VISI nuo gripo skiepyti, tai ir dvesia it skunkai)

Vaikui

Vaikui portretas
Jau nustatyta korona, serga kaip ir tėvai

Op

Op portretas
Tai štai į darbą dar neinu, Kodėl? Bijau tokių kaip šie.Mūsų vaikas su negalia,mokykloje pilna vaikučių su lėtinėm ligom.Kaip galima nutraukti karantiną kai aplinkui liga plinta.Kaip galiu rizikuoti ne tik savo šeimos kur gyvena 2žmonės su sunkia negalia bet ir kitais vaikučiais kurie susirgę sunkiai išsikapstytų.O juk tėvams jų vaikas pats svarbiausias.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių