Koronavirusu sergantis bėglys toliau sveiks Kaune už grotų

Praėjusią savaitę du kartus iš Kauno klinikinės ligoninės pabėgęs vyras, sergantis koronavirusu, grąžintas į gydymo įstaigą, bet jo palatos langas jau grotuotas. 

Ketvirtadienį buvo paskelbtas aliarmas dėl savavališkai išėjusio iš ligoninės 54-ių lazdijiškio Domininko Armalio. Tuomet vyras, naudodamasis viešuoju transportu ir pakeleivingais automobiliais, iš Kauno sugebėjo nusigauti iki Lazdijų, kur buvo pastebėtas ir sulaikytas.

Bėglys grąžintas į Kauną. 

Sekmadienio rytą Kauno klinikinės ligoninės personalas ir vėl pasigedo šio nenustygstančio vietoje piliečio. 

Į laisvę jis veržėsi nepaisant to, kad serga pavojinga COVID-19 liga. 

Jis neagresyvus, nesipriešino. Parėjo.

Pirmą kartą vyras pasišalino atsidarydamas palatos, esančios pirmame aukšte, langą ir per jį iššokdamas. Taip jis pasielgė, kai medikai ruošė transportą, kuris jį turėjo pristatyti į Abromiškių reabilitacijos ligoninę Elektrėnuose izoliacijai.

Sulaikytas jis vis tik buvo parvežtas į Kauną, o ne vežtas į Elektrėnus. 

Panašu, kad Kauno klinikinėje ligoninėje jis liks, kol pasveiks, nors jo atvejis yra besimptomis. Galbūt taip nuspręsta todėl, kad Abromiškėse būtų sunku pažaboti bėglio laisvės troškimą. 

Jo Kaune nesulaikė net ir tai, kad antrąjį kartą iš palatos langų buvo išimtos rankenos, o durys buvo užrakintos. Kauno klinikinės ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas portalui kauno.diena.lt teigė, kad vyras ir be rankenos sugebėjo atsidaryti langą, kažkaip atkrapštė lango atidarymo mechanizmą. Šįkart pacientas, sprukęs po pusryčių, rastas ligoninės teritorijoje.

„Jis neagresyvus, nesipriešino. Parėjo“, – sakė S. Tvirbutas. 

Nuspręsta imtis dar griežtesnių priemonių. D. Armalį saugojo policijos pareigūnai, kol jo palatos langai buvo grotuojami.

„Kauno dienos“ skaitytojos nuotr.

Koronavirusu sergantis asmuo turi būti izoliuotas, kol pasveiks. Jei nesuveikia saviizoliacija, tenka taikyti izoliaciją.

„Mūsų įstaiga nepritaikyta suvaržyti paciento laisvei, nepritaikyta įkalinimui, todėl taip ir atsitiko [pabėgo]. Bet kadangi iškilo toks reikalas, tokia būtinybė [izoliacijai], ėmėmės priemonių – sutvirtinome langą“, – teigė S. Tvirbutas.  

Domininkas Armalis

Kauno klinikinėje ligoninėje pirmadienį gydomi dešimt koronavirusu sergančių asmenų. Praėjusią savaitę – aštuoni. Birželį buvo savaičių, kai ligoninė neturėjo nė vieno tokio paciento. 

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, atliekantis epidemiologinį tyrimą ir ieškantis  užsikrėtusiojo galimų kontaktų, paskelbė šio vyro maršrutus:

Nuo liepos 17 d. iki liepos 20 d. COVID-19 užsikrėtusysis, remiantis surinktais duomenimis, gyveno gatvėje, galimai prie Palemono g. (Petrašiūnų seniūnija, Kaunas);

Liepos 20 d. apie 10–12 val. Piliakalnio g., ties 12A  namu prie Kauno geležinkelio stoties, asmeniui buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba (GMP). Atvykus GMP, ekipažo teigimu, asmenį prie automobilio atlydėjo kiti du asmenys, buvę kartu su juo. Asmuo pristatytas į Respublikinę Kauno ligoninę. Atlikus COVID-19 testą gautas teigiamas atsakymas. Atvejis patvirtintas liepos 21 d.;

Liepos 23 d. asmuo pasišalino iš gydymo įstaigos;

Liepos 23 d. apie 10–11 val. asmuo lankėsi Medicinos banke (Donelaičio g. 76, Kaunas);

Liepos 23 d. apie 13.10  val. asmuo iš Kauno autobusų stoties vyko autobusu maršrutu Kaunas – Kapčiamiestis – Druskininkai;

Liepos 23 d. 15–16 val. asmuo iš Seirijų važiavo pakeleivingu automobiliu iki Straigių kaimo.

NVSC prašo galimai su šiuo žmogumi kontaktavusiųjų susisiekti su specialistais telefonu 8 618 79984 (darbo valandomis).



NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Nėra koronos sugalvota kaškam naudinga

T

T portretas
Tai fariai kepure nupirkit o nesityšiokit iš žmogaus

Ka cia rasot visi

Ka cia rasot visi portretas
Lai džiaugiasi kad gydo pijoka ir bauda uzdet kad lakste
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių