Vyrui prie Seimo sudeginus LGBTIQ vėliavą, policija spręs dėl ikiteisminio tyrimo

Vyrui netoli Seimo ketvirtadienį sudeginus LGBTIQ vėliavą, policija renka medžiagą ir spręs, ar pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo.

„10.26 val. vyras prie Mažvydo bibliotekos sudegino LGBTIQ bendruomenės vėliavą, (...) taip skatindamas neapykantą, kurstė diskriminaciją“, – BNS sakė Vilniaus policijos atstovė Loreta Kairienė.

Pasak jos, policija surinko medžiagą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę dėl neapykantos skatinimo ir diskriminacijos kurstymo dėl seksualinės orientacijos.

„(Policija – BNS) surinks visą medžiagą ir vertins, ar pradėti ikiteisminį tyrimą“, – sakė policijos atstovė.

Ketvirtadienį visuomenininku prisistatantis Raimondas Šimaitis netoli Seimo sudegino LGBT bendruomenės vėliavą. Jis teigė, kad LGBT bendruomenę laiko nauja „bolševizmo ideologija“.

„Jie dabar laksto nebe su raudonomis, o su šešiaspalvėmis vėliavomis. (...) Tas bolševizmas turi išnykti, mes turime grįžti į normalias gyvenimo vėžes, gamtoje turi būti harmonija ir pusiausvyra, o ne vieni aukščiau kitų“, – žurnalistams po vėliavos sudeginimo sakė R. Šimaitis.

Vyras vėliavą sudegino prie Seimo vykusio mitingo prieš Civilinės sąjungos įstatymo priėmimą vykusio mitingo metu, į jį susirinko apie 20 asmenų, nešinų Lietuvos, Žemaitijos, Lietuvos šeimų sąjūdžio vėliavomis.

Birželio pradžioje LGBTIQ eitynių metu R. Šimaitis taip pat sudegino LGBT vėliavą, tuomet vyras sakė atlikęs performansą „Spalvos sušildo“, kurio metu sudegintos „keturios skirtingų dydžių spalvotos juostos, susumavus 11 spalvų“.

Policija tuomet surinkusi medžiagą nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo.

Pasiūlymus svarstymo stadiją Seime jau anksčiau įveikusiam Civilinės sąjungos įstatymui, trečiadienį apsvarstė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

Tai pakurstė spėliones, kad ketvirtadienį, paskutinę Seimo rudens sesijos dieną, į plenarinio posėdžio darbotvarkę galėtų būti įrašytas klausimas dėl lyčiai neutralią partnerystę įteisinančio įstatymo priėmimo.

Vis dėlto projektas į darbotvarkę įtrauktas nebuvo, iniciatoriams vis dar nesurenkant priėmimui reikalingos paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Spalvoto skuduro sudeginimas nėra esminis įvykis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių