Vilniaus rajone neteisėtai miško plotą iškirtusiam vyrui – tūkstantinė bauda

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajone, Maišiagalos seniūnijoje neteisėtai miško plotą iškirtęs vyras turėjo sumokėti 3,5 tūkstančio eurų aplinkai padarytą žalą, trečiadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

„Gavome pranešimą, kad įtariamas nelegalus kirtimas. Nedelsdami sureagavome, kad sniegas nepaslėptų įkalčių, būtinų tyrimui ir galimiems pažeidėjams nustatyti. Laiku nustačius pažeidėją, išvengta didelės žalos miškui“, – pranešime sakė Vilniaus miškų kontrolės skyriaus vedėjas Benas Bitauskas.

Už neteisėtai iškirstą 29 kub. m. mišką asmuo atlygino 3505 eurų žalą aplinkai.

Asmuo prisipažino, kad mišką kirto negavęs leidimo – manė, kad veikla galima, nes šalia esančio sklypo dokumentai jau buvo sutvarkyti. Pažeidimą padaręs asmuo geranoriškai bendradarbiavo, todėl tyrimas neužtruko.

Aplinkosaugininkai primena, kad Administracinių nusižengimų kodeksas už tokius pažeidimus ne tik numato baudas iki 6 tūkstančių eurų.

Kartu gali būti skiriamas nusižengimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas. Be to, privaloma skirti iškirstos medienos arba iš šios veiklos gautų pajamų konfiskavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kažkoks agrastas farvarderiu per atšilimą išmalė keliuką

kažkoks agrastas farvarderiu per atšilimą išmalė keliuką portretas
perr mano sklypą. Nieko išvežt neįmanoma. Kreipiausi į privačių miškų tarnybą kad surastų. Kas išmalė - privalo sutvarkyt. Buvau pasiūstas paskui rusų laivą. Tai 3 ha miško stovi, griūna ir pūna.

neiškirtau nuosavo miško be leidimo.

neiškirtau nuosavo miško be leidimo. portretas
po poros metų iškirto tipografas. Aš pasiėmiau 20 kūbų , atsieit, rastų, ant pusės raudonų ir skylėtų, ir miške palikau apie 40 kūbų skylių. Miškininkai, aišku, ne prie ko.rudos akies badytojai.

????

???? portretas
Ar savo mišką kirto?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių