Komentaras apie T. V. Raskevičių atsirūgo: teismas skyrė laisvės apribojimo bausmę

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas skyrė pusės metų laisvės apribojimo bausmę neapykantą prieš homoseksualius asmenis kurstantį komentarą parašiusiam vaikinui.

Kaip trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra, kaltu pripažintas vaikinas įpareigotas visą laisvės apribojimo laikotarpį tęsti darbą arba būti užsiregistravus Užimtumo tarnyboje.

Kadangi ikiteisminio tyrimo metu kaltinamasis pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi, prokuroras kreipėsi į teismą su prašymu bylą užbaigti baudžiamuoju įsakymu ir pripažinti vaikiną kaltu dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

Bylos duomenimis, 26-erių metų vilnietis nubaustas už tai, kad pernai lapkričio mėnesį feisbuke po Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus paskyroje patalpintu politinės reklamos įrašu parašė komentarą, kuriuo viešai skatino neapykantą, kurstė smurtauti ir fiziškai susidoroti su politiku dėl jo seksualinės orientacijos.

Teismo vertinimu, vaikinas tiesiogine tyčia padarė du nesunkius nusikaltimus.

Baigus bylą baudžiamuoju įsakymu, kaltinamasis su juo gali nesutikti ir per 14 dienų prašyti surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Įsiteisėjęs baudžiamasis įsakymas neskundžiamas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

visus pederastus ir LGBT istus kaip ir uzslaptintus

visus pederastus ir LGBT istus kaip ir uzslaptintus portretas
KGB-istus uoliai saugo musu brangioji policija ir teisesmaukiniu mafija....[ is tos pacios LGBT kontoros]

ALGIS

ALGIS portretas
O MERGAITĘ SUŽALOJĘS BANDITAS IŠVENGĖ LAISVĖS APRIBOJIMO

Kunigas

Kunigas  portretas
GAIDYS!!!
VISI KOMENTARAI 90

Galerijos

Daugiau straipsnių