Pareigūnams įkliuvo neregėtas monstras: už chuliganišką vairavimą gali likti be teisių

  • Teksto dydis:

Šiandien Lietuvos kelių policijos tarnyba už chuliganišką vairavimą ir kitus KET pažeidimus nubaudė asmenį, kuris kovo 14 d. šia transporto priemone važinėjosi sostinės gatvėmis, savo feisbuko paskyroje paskelbė Lietuvos policija ir pasidalino transporto priemonės nuotrauka.

Vairuotojui paskirta nuobauda – 225 eurai ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas 12 mėn.

Policija paaiškino, už ką konkrečiai skirta bauda.

"Pažeidimo esmė – vairuodamas nustatytų techninių reikalavimų neatitinkančią transporto priemonę, kurios techninės charakteristikos pakeistos, t. y. vietoje gamintojo nustatytų ratlankių ir padangų, sumontuoti traktoriaus ratlankiai su padangomis, kurie išsikiša iš už transporto priemonės gabaritų (kėbulo).

Vairuotojas dalyvavo viešajame eisme važinėdamas gyvenvietės gatvėmis taip demonstruodamas savo išskirtinumą prieš kitus eismo dalyvius. 

Taip pat jis naudojosi mobiliojo ryšio priemone (telefonu) rankomis, Vilniaus m., Savanorių pr. ir Liepsnos g. sankirtoje priekiniais automobilio ratais užvažiavo ir sustojo ant šaligatvio, kai galinė automobilio dalis liko važiuojamojoje kelio dalyje (sankryžoje), tuo trukdydamas pėsčiųjų ir transporto priemonių eismui, Savanorių pr. ir Naujosios Riovonių g. sankryžoje, sukdamas į kairę ir keisdamas važiavimo kryptį, nerodė įspėjamųjų posūkių šviesos signalų.

Šiais savo veiksmais vairuotojas kėlė realų pavojų eismo saugumui, savo ir kitų eismo dalyvių sveikatai bei gyvybei.

Pažeisti KET 9, 15, 20, 82, 150.5, 150.8, 150.10, 223 punktų reikalavimai.

Atsakomybė taikyta pagal ANK 420 str. 2 d., 415 str. 2 d., 417 str. 1–3 dalis", – pakomentavo policija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šlykšti sistema

Šlykšti sistema portretas
Kaip sovietmečiu milicija pritempė beliakokių straipsnių prie žmogaus, ir kur čia blogis "demonstruoti išskirtinumą prieš kitus eismo dalyvius", policija nebežino ką veikti

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Ir valstybinis numeris atitinka kvailį AZJ-atas.Fui.

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Kiek dar yra kvailų 'išrarėjų' ir dar durnesnių palaikytojų.Ar negalima būtų visam gyvenimui atimti vairuotojo teises 'išradėjui'.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių