Už 13-mečio nužudymą teisiamas 16-metis padarė jau ne pirmą sunkų nusikaltimą

Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad vienas kaltinamųjų 13-mečio nužudymu turi būti pasiųstas atlikti bausmės už kitą anksčiau įvykdytą nusikaltimą.

13-mečio nužudymo bylą nagrinėjimui gavęs teismas antradienį nutarė, kad vienam kaltinamųjų, 17-mečiui, suėmimo terminas turi būti pratęstas dar dviem mėnesiams.

Tuo metu 16-metis siunčiamas atlikti bausmės už kitą nusikaltimą – trijų teisėjų kolegija nusprendė, kad turi būti vykdomas spalį įsiteisėjęs Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis. Tačiau ir bausmę vykdantys nuteistieji paprastai pristatomi į kitų bylų, kurios dar neišnagrinėtos, posėdžius.

Šiuo nuosprendžiu 16-metis nuteistas kalėti septynerius metus už sunkų sveikatos sutrikdymą, o jo motina nukentėjusiajam iš viso turės sumokėti per 54,4 tūkst. eurų. 

Be to, Vilniaus teritorinei ligonių kasai paauglio motina turės sumokėti 10 tūkst. 800 eurų patirtos žalos už nukentėjusiojo gydymą.

Nukentėjusiajam po patirtų sužalojimų sutriko kalba, paralyžiuotos galūnės, jis neturi galimybės tęsti mokslų, gyventi pilnavertį gyvenimą, jam nuolat reikalinga artimųjų slauga, masažai bei ambulatorinis gydymas. Dabar nukentėjusiajam nustatytas tik 25 proc. darbingumas.

Nusikaltimas įvykdytas 2017-ųjų rugsėjo 2-osios vėlų vakarą, apie 23.20 val., viešoje vietoje – skvere, esančiame prie parduotuvės „Norfa“, Karoliniškių rajone, L. Asanavičiūtės gatvėje.

Tuomet nuo alkoholio apsvaigęs 15-metis be aiškios priežasties, priėjo prie su kitais draugais ant suoliuko sėdinčio jaunuolio ir tyčia sudavė jam rankomis ir kojomis ne mažiau penkis smūgius.

Mažiausiai du smūgiai suduoti į kairę galvos pusę. Po šių smūgių nukentėjusiam plyšo vidinė miego arterija, po kelių dienų jį ištiko infarktas. Jaunuolis išgyveno, tačiau liko neįgalus.

Šioje byloje nuteistas paauglys ir 17-metis dabar kaltinami šią vasarą Vilniuje, Vandentiekio gatvėje, akmeniu mirtinai sužaloję paauglį.

Nustatyta, kad mažametį itin žiauriai mušę nepilnamečiai R. R. ir D. Š. tuo metu buvo apsvaigę nuo alkoholio, narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

Prieš šio nusikaltimo padarymą nepilnametis R. R. jau buvo anksčiau teistas dėl vagystės, D. Š. – dėl vagysčių, plėšimo ir sunkaus kūno sužalojimo.

Tragedija pasibaigusios muštynės įvyko šių metų birželio 30 dieną Vilniuje, Vandentiekio gatvėje.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad du nepilnamečiai asmenys be jokios aiškios priežasties iš chuliganiškų paskatų į nuošalią vietą nusiviliojo mažametį, kur jį itin žiauriai sumušė.

Ligoninėje vaikui diagnozuota koma, galvos ir viso kūno daugybiniai sumušimai. Liepos 1-osios rytą nuo patirtų itin sunkių sužalojimų jis ligoninėje mirė.

Nepilnamečiai R. R. ir D. Š kaltinami dėl itin žiauraus mažamečio nužudymo iš chuliganiškų paskatų, jį kankinant – už šį nusikaltimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki 20 metų arba iki gyvos galvos. Teismai paprastai nepilnamečiams skiria ne ilgesnes nei 10 metų laisvės atėmimo bausmes.

Bylą sausį ir vasarį nagrinės Vilniaus apygardos teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
yra pavoingiausi tipai nes paleisti jie su didesniu inirsiu siautes ir kadangi esame eou sajungoje siulyciau paskirti uzdara teritorija tokiu kontrolei /rezervata/ tai butu geriau visiems.....

Keista

Keista portretas
Nejaugi mūsų teisėsauga tokia kvaila,bukaprotė ??? Nejaugi ir kitose šalyse vyksta tokios šlykščios, net nusikalstančios nesąmonės ? Beveik visur baisi betvarkė: ir švietimo sistemoje,ir sveikatos sistemoje,ir merijose,ir teisėsaugoje. Ką čia ir kalbėti...

Kolia

Kolia portretas
Sušaudyti reikia o ne sodinti 20m o mes juos turime išlaikyti o nauda kokia išeis ir vėl ses
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių