Girtas vairavęs prokuroras D. Baraniūnas bus atleistas nuo atsakomybės?

Neblaivų vairavusį Generalinės prokuratūros prokurorą Dainių Baraniūną siūloma atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės ir perduoti laiduotojui Antstolių rūmų prezidiumo nariui Vitaliui Milevičiui.

Prokuratūra taip pat siūlo konfiskuoti 18,6 tūkst. eurų – tiek įvertintas D Baraniūno vairuotas automobilis. Teismui pateikti duomenys, kad esą po avarijos mašinos vertė yra 10 tūkst. eurų.

Generalinės prokuratūros prokurorė Olga Zabelina mano, kad kaltinamajam pusantrų metų laikotarpiui turi būti atimta teisė vairuoti.

„Laidavimas yra ne tik malonė, bet ir pasitikėjimas, humaniškumas, vertėtų suteikti šansą. Šeimoje situacija pasikeitė, kaltinamasis yra išsilavinęs ir inteligentiškas“, – sakė O. Zabelina.

Laiduotojo žinioje D. Baraniūnas būtų dvejus metus, kaip garantas būtų paskirtas 1 tūkst. eurų užstatas.

Vilniaus apygardos teismas antradienį išnagrinėjo neblaivaus vairavusio buvusio Generalinės prokuratūros prokuroro D. Baraniūno bylą. Nuosprendis bus skelbiamas ketvirtadienį.

Kaltinamasis į posėdį atvyko su advokatu, sutuoktine Aukse Baraniūnene bei Antstolių rūmų prezidiumo nariu V. Milevičiumi.

A. Baraniūnienė ir V. Milevičius pretenduoja tapti eksprokuroro laiduotojais, jei teismas sutiktų atleisti jį nuo atsakomybės ir perduoti tam tikram laikui laiduotojo žinion.

V. Milevičius buvo D. Baraniūno klasės draugas, jie draugauja šeimomis. V. Milevičius teigė  su eksprokuroru pažįstamas apie 40 metų.

Po įvykio tarnybos prokuratūroje netekęs D. Baraniūnas tapo bedarbiu. Jis pripažino kaltę ir sutiko duoti parodymus. Jis pripažino, kad įvykio išvakarėse vartojo alkoholį ir jo išgėrė daug.

„27 metai tarnybos, jūs puikiai žinote mūsų darbo specifiką“, – teismui sakė kaltinamasis.

Jis tvirtino alkoholiu bandęs malšinti tarnyboje susikaupiantį stresą.

Valstybės kaltintoja, Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriaus prokurorė O. Zabelina pripažino, kad prokurorai savo darbe patiria nuolatinį stresą, tačiau tai nėra pateisinanti aplinkybė vartoti alkoholį.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų gruodžio 5-osios rytą, apie 6.46 val., Vilniuje, Rinktinės ir Žvejų gatvių sankryžoje, tuometinio prokuroro automobilis „Mitsubishi Outlander“ atsitrenkė į pakelės šviesoforą.

Mašina, kuria D. Baraniūnas vairavo neblaivus, pirkta išsimokėtinai, kaltinamasis už ją iki šiol moka įmokas. Įstatymas numato, kad neblaivių vairuotojų automobiliai konfiskuojami arba konfiskuojama jų vertę atitinkanti suma.

Alkoholio kiekio matuokliu vairuotojui nustatytas 2,79 promilės girtumas. Tuo metu kraujo tyrimas nustatė daugiau nei 3,5 promilės girtumą. Jam gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų.

TV3 vaizdo medžiagoje matyti, kaip į policiją atvežtas prokuroras ketina atsukti alkoholio butelį, tačiau pastebėjęs, kad jį filmuojama, butelį deda į šalį.

Prokuratūros duomenimis, per pastaruosius keletą metų dėl aplinkybių, susijusių su alkoholio vartojimu, darbo prokuratūroje neteko penki asmenys.​

Dėl šio įvykio generalinis prokuroras pradėjo tarnybinį patikrinimą, o pernai gruodžio 27 dieną atleido D. Baraniūną iš pareigų.

Šis prokuroras yra palaikęs kaltinimą dėl neteisėto praturtėjimo teisto ir paskui išteisinto buvusio advokato Juzefo Kozubovskio byloje, taip pat vadinamojoje mailiaus byloje, joje teistas ir išteisintas buvęs ambasadorius ir buvęs Lietuvos banko valdybos pirmininkas Romualdas Visokavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Latuvėle tu mana, kur tu eini.

Latuvėle tu mana, kur tu eini.  portretas
Kas čia darosi toje Lietuvoje baisus dalykai.. Kada tie teisėjai bus teisingi. Kur ta prezidentė, kur seimas. Kada Lietuvoje bus tiesa. Ar tokios Lietuvos mums reikia.nešvarios. Kad Europoje visur esame atsilikusi. Baisu, gal po 50 m jaunimas pakeis šitą supuvusią Lietuvą. Žmonės atsibuskite, skaitykite.

Jo

Jo portretas
štai ir aukščiausi kriterijai teisėsaugos pareigūnams - tokiems ribų nėra, gerk, važiuok, o paskui eini į advokatus, "vsio zakonno "

atiduokit anukelei ir mociutei

atiduokit  anukelei  ir  mociutei portretas
aukleti ir laiduot ,kad sis chronius daugiau prisiputes uz vairo nesedes....ir sviesaforu nevartys
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių