Teismas: Vilniaus savivaldybė turės atlyginti draudimo bendrovės patirtą žalą

Vilniaus apygardos administracinis teismas patenkino akcinės bendrovės „Lietuvos draudimas“ skundą Vilniaus miesto savivaldybei ir priteisė iš jos 1 823 eurus už bendrovės patirtus nuostolius, kurie buvo išmokėti ant bendrovės kliento automobilio užkritus medžio šakai Vilniuje.

„Lietuvos draudimas“ skunde teigė, kad 2017 m. ant apsidraudusio kliento automobilio Jeruzalės gatvėje (ši teritorija priklauso savivaldybei) užkrito medžio šaka, o draudimo bendrovė klientui atlygino 1 823 eurų žalą. 2020 m. pareiškėja kreipėsi į Vilniaus savivaldybę, nurodydama, kad ji yra atsakinga už padarytą žalą, tačiau savivaldybė atsisakė atlyginti nuostolius.

Sostinės savivaldybė teismo prašė šį skundą atmesti.

Teismo sprendime konstatuojama, kad, pagal teisės aktų nuostatas, Vilniaus miesto savivaldybės administracija, būdama atsakinga už savivaldybės teritorijoje esančių želdynų ir želdinių inventorizavimą ir apskaitą, vykdydama jų būklės stebėseną, organizuodama valstybinėje žemėje esančių želdinių ir želdynų priežiūrą, privalėjo užtikrinti, kad ginčo teritorijoje augantys medžiai ir kiti želdiniai nekeltų grėsmės žmonėms ir jų turtui.

Nagrinėjamu atveju byloje surinkti įrodymai nepatvirtina, kad savivaldybės atstovė laiku ėmėsi reikiamų priemonių, jog draudžiamojo įvykio teritorijoje būtų vykdoma tinkama čia augančių želdinių (taip pat ir lūžusių medžių šakų) priežiūra, stebima jų būklė, todėl Vilniaus savivaldybė privalo atlyginti draudimo bendrovės nuostolius.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KKiK

KKiK portretas
Draudimo kompanija įvykdydama pagal sutartį numatytą įsipareigojimą "patyrė nuostolį". O ko ji tikėjosi? Tik pinigėlius metai iš metų rinks ir viskas ?

Kodėl SAVIVALDYBĖ atlygins (= mes, miestiečiai!)

Kodėl SAVIVALDYBĖ atlygins (= mes, miestiečiai!) portretas
Yra konkretūs , dėl to kalti asmenys - s-bės teisininkas, veiksmą atlikęs klerkas!!!

Anonimas

Anonimas portretas
autoritarinis naujienu tinklapis diena istisai blokuoja straipsnius pazeizdamas vartotoju teises i laisvai prieinamas zinias!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių