Teismas patvirtino: narkotikų platintojų gauja nuteista pagrįstai

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antradienį paskelbė, kad narkotines bei psichotropines medžiagas Vilniaus apskrityje platinusios gaujos organizatoriai ir nariai kalėti nuteisti pagrįstai.

Susivienijimui vadovavusiam Romanui Širiajevui skirta 15 metų laisvės atėmimo bausmė. Subendrinus ją su 2008 metais skirta bausme, galutinė bausmė sudarė 15 su puse metų laisvės atėmimo pataisos namuose.

Ruslanas Mikilevičius turės kalėti 15 metų, jam taip pat skirta 8,6 tūkst. eurų bauda.

Trijų teisėjų kolegija paskelbė, kad šioje baudžiamojoje byloje nustatyti visi būtini nusikalstamo susivienijo požymiai: grupuotės tikslas daryti sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, gaujos narių tarpusavio ryšiai, užduočių ir vaidmenų pasiskirstymas.

Be to, gaujoje buvo griežta hierarchija, stabilumas susivienijime, veiklos planavimas, narių bendravimas ir bendradarbiavimas, pelno siekimas, subordinacijos palaikymas, ryšių naudojimas nusikalstamai veikai, pagalbos suimtiems nariams teikimas.

Nuosprendį šioje byloje 2106 metų liepą paskelbė Vilniaus apygardos teismas. Grupuotė veikė 2010-2011 metais.

Šioje byloje nuo 2013 metų buvo teisiama 13 asmenų, tačiau penkis jų teismas nusprendė išteisinti ar bylą jų atžvilgiu nutraukti.

Keli išteisinti neįrodžius kaltės, vienas vyras mirė.

Šioje byloje buvo nuteista ir moteris, jai buvo skirtas laisvės apribojimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių