Teismas leido suimti vieną iš įtariamųjų teisėjo R. Jurgaičio kyšininkavimo byloje

  • Teksto dydis:

Vilniaus apylinkės teismas trečiadienį leido 20-iai parų suimti vieną iš ikiteisminiame tyrime dėl Šiaulių apygardos teismo teisėjo Raimundo Jurgaičio galimo kyšininkavimo įtariamų asmenų.

„Prokuroras prašė dvidešimties dienų suėmimo, iki rugsėjo 7 dienos. Teisėjas tą prašymą tenkino. Pagrindinis motyvas buvo tai, kad gali trukdyti procesui“, – BNS informavo teismo atstovė Rimantė Kraulišė.

Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė BNS patvirtino, kad vienam iš pirmadienį sulaikytų penkių asmenų trečiadienį skirtas suėmimas, tačiau jo tapatybės sakė negalinti atskleisti.

Naujienų portalo delfi.lt duomenimis, trečiadienį Vilniaus apylinkės teismas sprendė dėl Šiaulių juvelyro V. J. suėmimo.

Šiaulių apygardos teismo teisėjas R. Jurgaitis ir keturi fiziniai asmenys buvo sulaikyti pirmadienį, įtariant korupciniais nusikaltimais. Antradienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad teisėjui ir dar trims asmenims skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, o dėl vieno sulaikytųjų dar sprendžiama.

Teisėjas R. Jurgaitis šiame tyrime įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšininkavimu. Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį panaikino jo teisinę neliečiamybę.

Anot teisėsaugos, duomenų apie galimai nusikalstamus teisėjo veiksmus gauta tiriant galimą korupcinę veiklą – fizinių asmenų, pasinaudojusių savo pažintimis ir kita tikėtina įtaka, bandymą paveikti teismo sprendimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vanga

Vanga  portretas
Teisėjas ,žinoma, niekad nebus kaltas ,nes JIS nuteisė Venckienę ir visus jos gimines bei kaimynus! Ar jūs norite, kad jis prabiltų?

kapsas

kapsas portretas
Rado iešmininką, prisidirbusį teisėją paleido kad suslėptų galus į vandenė (žinoma už atitinkamą šlamančių į kišenę), o šis matomai per mažai davė kad sulaikė net 20 parų?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių