Sustabdę pažeidėją, pareigūnai nustėro: už vairavimą be teisių vyras baustas jau 37 kartus

  • Teksto dydis:

Sostinėje vykęs reidas nustebino ne pažeidėjų skaičiumi, o vieno pažeidėjo turimų baudų kraičiu. Sustabdytas vyras teisinosi, kad neturi pinigų teisėms gauti ir baudoms apmokėti, praneša LNK.

Nuo pat pirmadienio vykdę įvairias sustiprintas kontrolės akcijas, pareigūnai nusprendė naktį iš penktadienio į šeštadienį Sostinės Narbuto gatvėje patikrinti vairuotojų blaivumą. Iš pradžių pareigūnai nepastebėjo nieko įtartino, vairuotojų blaivumą tikrino nuotoliniais matuokliais.

Tačiau laikrodžio rodyklei persisukus po 12 val. nakties, pareigūnams įtartinas pasirodė „Audi“ vairuotojo elgesys. Jaunas vyras reide užsibuvo ilgiausiai, nes pažeidimų jo kraityje daugiausia. Automobilis techniškai netvarkingas, valstybiniai numeriai negaliojantys, o vairuotojas net neturi teisių. Patikrinę duomenų bazę, pareigūnai nustėro: už vairavimą be teisių vyras baustas jau 37 kartus.

Pareigūnai nusprendė automobilį uždaryti į saugomą aikštelę. Tai suerzino keleivius, mat dragas namo nebeparveš – teks grįžti pėsčiomis.

Pats vairuotojas tikino, kad nei baudoms, nei teisėms išsilaikyti neturi pinigų.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Kiek vėliau pareigūnų nuotolinis alkoholio matuoklis vėl užfiksavo alkoholį. „Volkswagen“ vairuotoją nuspręsta patikrinti tikslesniu aparatu. Sustabdytas vyras atrodė išsiblaškęs ir, pasirodo, ne be reikalo. Matuoklis rodė 1,31 prom.

O vėliau aplinkybės keitėsi. Po 15 min. pakartotinai patikrinus vairuotojo blaivumą, aparatas rodė jau kitokius skaičius – 1,41 prom. Promilių šuolis nemažas, tačiau išvengti baudžiamosios atsakomybės pavyks. Nepaisant to, paploninti piniginę ir kuriam laikui pamiršti vairavimą teks.

Per tris reido valandas rimtesnių pažeidimų nenustatyta, netrūko tik vairuotojų, kuriems alkoholio matuoklis parodė mažiau kaip 0,4 prom. Vienas vairuotojas įpūtė 0,11 prom., tačiau tikino, kad neprisimena, kada paskutinį kartą gėrė.

O kiti su savimi turėjo alkoholio matuoklius ir žinojo, kada vairuoti gali, o kada ne. Policija primena, kad net ir leistina alkoholio koncentracija kraujyje kelia pavojų, tad prie vairo geriau sėsti tik esant visiškai blaiviems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas Dobrovolskai

Klausimas Dobrovolskai portretas
Selą po kiekvieno sustabdymo keletui parų į cypę kiša. Šitiems tipams, neturintiems teisių ir baustiems po kelias dešimtis kartų, tik policijos nusistebėjimas. Nepriekaištinga tvarka Lietuvoje, Teisingumo ministre?

Pratesiu "taigi imoniu" :

Pratesiu "taigi imoniu" : portretas
Dar nepaminejau,kad be padirbtu VP,atvykeliai turi ir po keleta vairuotoju \ tachografo korteliu! Neturintiems jas velgi "padaro" lietuviskos imones. Nes niekas nepriims i darba vairuotojo,kuris neklastoja EEB darbo ir poilsio reglamento! O kadangi klastojant pagauna ir atima teises - joks atvykelis nesidarbina cia su oficialiu legaliu savo VP.

Taigi imoniu

Taigi imoniu portretas
furas jau desimtmecius vairuoja atvykeliai,kuriu visu VP - vienos serijos ir numerio! Kodel ju nebaudziate!? Negana to. Imones jiems nuperka suklastotas medpazymas ir 95 koda. Visa sistema atidirbta ir veikia jau ar ne 20 metu,o jus matote tik kaimo jurgeli,kuris neturi is ko tu teisiu issilaikyti,o viesojo transporto - ten nebera jokio. Beje,apie imoniu makles su atvykeliu vairuotoju dokumentais,kaip tik straipsnis delfi \ verslas \ transportas "540 euru darbd...". Ir tik nesakykite,kad tai - be Regitros,policijos,LTSA ir kitu instanciju zinios!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių