Su suklastotu lietuvišku pasu iš Prancūzijos išsiųstas vyras prisistatė gruzinu

  • Teksto dydis:

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė iš Prancūzijos išsiųstą vyrą, turėjusį suklastotą lietuvišką pasą. Pareigūnams jis prisistatė gruzinu.

Šeštadienį oro uoste dirbę pasieniečiai iš antžeminio aptarnavimo tarnybų gavo informacijos apie iš Prancūzijos už įstatymų pažeidimus išsiųstą asmenį. Jis į Lietuvą iš Paryžiaus buvo išsiųstas reisu per Varšuvą. Lėktuvui nusileidus Vilniuje, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įgula perdavė esą minėtam vyrui priklausantį 43-ejų Lietuvos piliečiui išduotą pasą.

Pasak VSAT pranešimo, pasieniečiai iš Prancūzijos išsiųstą asmenį pristatė į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Pasieniečiai nustatė, kad jo turėtas lietuviškas pasas yra suklastotas. Tuomet sulaikytasis prisistatė esąs Gruzijos pilietis.

Įvykį tiriantys VSAT pareigūnai jį uždarė į areštinę. Pirmadienį planuojama kreiptis į teismą, kad sulaikytasis būtų apgyvendintas VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje. Čia nustačius vyro tapatybę, būtų pradėtos procedūros dėl jo išsiuntimo iš Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių