Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl grasinimo T. V. Raskevičiui ir kurstymo prieš homoseksualus

Vilniaus apylinkės prokuratūra pradėjo du ikiteisminius tyrimus, susijusius su grasinimais homoseksualumo neslepiančiam parlamentarui Tomui Vytautui Raskevičiui.

Kaip ketvirtadienį informavo Generalinė prokuratūra, tyrimai atliekami dėl galimo kurstymo prieš homoseksualius asmenis bei dėl bei galimo grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą.

Tyrimai pradėti įvertinus T. V. Raskevičiaus pareiškimuose pateiktą informaciją – dėl feisbuke paskelbtų žinučių bei komentarų, kuriais asmenys galbūt viešai skatino neapykantą, kurstė smurtauti ir fiziškai susidoroti su politiku dėl jo seksualinės orientacijos, taip pat dėl praėjusį savaitgalį Vilniuje vykusiame mitinge iškelto plakato.

Pasak prokuratūros, užrašu plakate „viešai ir tiesiogiai buvo galimai grasinama fiziškai susidoroti su Seimo nariu dėl jo seksualinės orientacijos, nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą“.

Ikiteisminiai tyrimai pradėti siekiant nustatyti nusikalstamų veikų požymius ir galimai jas įvykdžiusius asmenis, skelbia prokuratūra.

Už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę griežčiausia gresianti bausmė – laisvės atėmimas iki trejų metų. Už grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. 

Be paties T. V. Raskevičiaus, į prokuratūrą pirmadienį kreipėsi Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, prašydama įvertinti savaitgalį mitinge Vilniuje T. V. Raskevičiui skirtus pasisakymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Geda skaityti jūsų rašliavas ,homofobai. Nedarykit gėdos Lietuvai

na nebuvo ,,,sovietiniais,,, laikais

na nebuvo ,,,sovietiniais,,, laikais portretas
tolerancijos iskrypeliams --nebuvo ir jokiu problemu......

kaunas

kaunas portretas
tenka apgailestauti,,ishsakiau savo minti ,,ko nelinkeciau savo vaikams
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių