Prie vairo girto sučiupto teisėjo likimas – prezidento ir Teisėjų tarybos rankose

Vilniaus apylinkės teismo pirmininkas Marijus Kursevičius sako kreipęsis į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją dėl antradienį neblaivaus prie vairo sustabdyto šio teismo teisėjo Mindaugo Striauko, bet sprendimas dėl tolimesnio teisėjo likimo priklauso prezidentui ir Teisėjų tarybai.

„Aš surašiau teikimą Teisėjų etikos ir drausmės komisijai dėl drausmės bylos iškėlimo. Tai yra, tai, ką teismo administracija galėjo padaryti“, – ketvirtadienį BNS sakė M. Kursevičius.

„O toliau, jau visi kiti klausimai susiję ne su teismo administracija, o su prezidento pozicija ir Teisėjų tarybos pozicija. Daugiau jau teismo kompetencijoje nėra jokių klausimų“, – pridūrė jis.

Nacionalinė teismų administracija ketvirtadienį pranešė, kad Teisėjų etikos ir drausmės komisija M. Kursevičiaus prašymą ir gautą Policijos departamento medžiagą svarstys gegužės 28 dienos posėdyje.

Mes kolegos ne pirmi metai(...) sunku pasakyti, kaip čia taip atsitiko.

Teismo pirmininko teigimu, apie įvykį jį trečiadienį informavęs M. Striaukas savo kaltės neneigė.

„Teisėjas man vakar vakarop pranešė, apie ketvirtą valandą (...), bent jau pokalbio metu su manimi teisėjas neginčijo šito dalyko“, –  sakė M. Kursevičius.

„Suprantama, kad tai blogas poelgis, labai. Aš taip ir vertinu, kaip labai blogą poelgį“, – pabrėžė teismo pirmininkas.

Prie vairo neblaivų sustabdytą teisėją teismo pirmininkas sakė vertinantis tik teigiamai ir neturintis jam nusiskundimų nei kaip profesionalui, nei kaip asmenybei.

„Šiaip, teisėjas puikus, kaip teisėjas profesionalas. Kaip asmenybė, taip pat jokių niekad nusiskundimų nebuvo, visada vertinamas tik teigiamai buvo. Jokių net užuominų apie kažkokį piktnaudžiavimą alkoholiu niekada nėra buvę, nei iš kitų asmenų nėra gauta jokių skundų, kiek aš čia pirmininkauju“, – pasakojo M. Kursevičius

„Mes kolegos ne pirmi metai(...) sunku pasakyti, kaip čia taip atsitiko“, –  pridūrė jis.

Vilniaus apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Striaukas neblaivus prie vairo buvo sulaikytas antradienį, apie 7.40 valandą, Vilniuje.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities policija, automobilis „Škoda Superb“ buvo sustabdytas Dzūkų gatvėje, jį vairavusiam M. Striaukui nustatytas 0,61 promilės girtumas.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis trečiadienį BNS sakė, kad teisėjas nepadarė jokio įvykio, tiesiog buvo sustabdytas patikrinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių