Po reagavimo į įvykį – iškart į saviizoliaciją

  • Teksto dydis:

Nukentėjusioji nuo smurto tapo įtariamąja dėl pavojingos ligos platinimo. Jei paaiškės, kad dėl šio nusikaltimo išplito susirgimas ir užkrėsti policijos pareigūnai ar kiti asmenys, ‒ jai grės bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Balandžio 8 d. apie 11.30 val. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai skubėjo į Lentvarį. Buvo gautas pranešimas, kad viename iš Ežero g. butų yra smurtaujama artimoje aplinkoje. Pareigūnus pasitikusi trisdešimt penkerių metų moteris pareiškė, kad prieš ją smurtavo trisdešimtmetis sugyventinis. Pareigūnams vietoje aiškinantis įvykio aplinkybes, buvo nustatyti nusikalstamos veikos požymiai, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Policijos pareigūnams vedant įtariamąjį į tarnybinį automobilį, pastarasis ėmė stipriai kosėti, o po klausimo, ar neserga COVID-19, atsakė, kad sirgo ir tik vakar baigėsi saviizoliacijos terminas. Be to, vyras pareiškė, kad šiuo metu serga jo sugyventinė ‒ ši liga jai nustatyta balandžio 2 d.

Viso bendravimo su nukentėjusiąja ir įtariamuoju metu pareigūnai dėvėjo įprastines savisaugos priemones, nors šis adresas į Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenų bazę neįtrauktas. Taip nukentėjusioji nuo smurto tapo įtariamąja dėl pavojingos ligos platinimo pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo.

Trakų policijos pareigūnams toliau aiškinantis jau kito nusikaltimo aplinkybes, paaiškėjo, kad ši moteris, būdama oficialiai informuota Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojų apie jai nustatytą ligą ir privalėdama būti izoliacijoje, balandžio 7 d. savavališkai atvyko į Vilniaus rajoną. 

Čia paprašė pažįstamo vyro nuvežti ją į Lentvarį pasiimti savo daiktų iš buto. Faktą apie tai, kad serga pavojinga užkrečiama liga ir privalo izoliuotis nuo aplinkinių, ji nutylėjo. Dabar jai gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų, o jei bus nustatyta, kad dėl šio nusikaltimo išplito susirgimas ir užkrėsti policijos pareigūnai ar kiti asmenys, ‒ grėstų bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Į šį įvykį reagavę Trakų rajono policijos tyrėjas ir vyriausiasis patrulis iškart atšaukti iš tarnybos, negrįžo į savo šeimas, o buvo ir nukreipti izoliuotis į Trakų rajono savivaldybės suteiktas šiam tikslui patalpas. Bus atliekamas jų ir kitų su įtariamąja kontaktavusių asmenų testavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių