Pasieniečiams įkliuvo į Daniją vykstantis lietuvis: pateikė svetimą dokumentą

  • Teksto dydis:

Vilniaus oro uosto pasieniečiai neleido į užsienį išvykti teisėsaugos ieškomam lietuviui, kuris kontrolės metu pateikė kitam asmeniui priklausančią tapatybės kortelę.

Pirmadienį vakare antžeminio orlaivių aptarnavimo skyriaus specialistams kilo įtarimų dėl vieno keleivio pateikto kelionės dokumento. Apie tai buvo pranešta Vilniaus oro uoste budėjusiems pasieniečiams, kurių paprašyta patikrinti reisu į Danijos miestą Bilundą ketinusio skristi vyro turėtą asmens tapatybės kortelę.

Tai yra Šengeno vidaus reisas, kuriuo vykstančių asmenų nuolatinė kontrolė neatliekama, tačiau pasieniečiai, vadovaudamiesi tam tikrais rizikos faktoriais, gali pasirinktinai patikrinti bet kurio keleivio dokumentus.

Kontrolės metu paaiškėjo, kad 21 metų Panevėžio gyventojas į užsienį mėgino išvykti pasinaudodamas svetima asmens tapatybės kortele. Pats dokumentas nėra suklastotas, tačiau tikrasis jo savininkas – kitas asmuo. Taip pat nustatyta, kad panevėžiečio už baudžiamuosius nusižengimus ieško Vokietijos teisėsaugininkai.

VSAT pareigūnai neleido vyrui išvykti į Daniją. Jis po apklausos uždarytas į areštinę.

Dėl disponavimo svetimu ar suklastotu dokumentu ir jo panaudojimo Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių