Pareigūnai įspėja saugotis: apsimetėliai grasina panaikinti „Facebook“ paskyras

  • Teksto dydis:

Antradienio rytą socialiniame tinkle „Facebook“ Vilniaus pareigūnai pasidalijo įrašu, kuriame pranešama apie naują galimos apgaulės būdą. Minėto socialinio tinklo naudotojams siunčiamos įtartino turinio žinutės – prašoma išsiųsti atsakymą atskleidžiant asmeninius prisijungimo duomenis.

Pastarojo turinio nuotrauka Vilniaus apskrities pareigūnai pasidalijo birželio 2 dieną skatindami atkreipti dėmesį, neapsigauti bei saugoti savo tapatybę.

Fotografijoje matoma žinutė, kuri išsiųsta iš „Facebook“ paskyros tokiu pat pavadinimu – „Paskyros“. Čia rašoma:

„Gerbiamas „Facebook“ vartotojau. Informuojame, kad norint užkirsti kelią netikroms ir besidubliuojančioms paskyroms, vykdome privalomą „Facebook“ vartotojų identifikaciją. Norėdami identifikuoti savo „Facebook“ paskyrą, šiame pokalbio lange įrašykite paskyros prisijungimo vardą ir slaptažodį“.

Vilniaus apskr. Trečiojo policijos komisariato nuotr.

Tikinama, jog atlikus minėtus veiksmus, „Facebook“ sistema esą identifikuos paskyrą per 24 val. Tačiau, jei prisijungimo vardas ir slaptažodis nebus pateiktas, pabrėžiama, jog paskyra iš „Facebook“ sistemos bus pašalinta per 72 val. 

„Tikimės supratingumo ir abipusio bendradarbiavimo“, – rašoma žinutėje, pasirašytoje „Facebook“ komandos vardu.

Jei gavote tokio ar panašaus turinio žinutę, pareigūnai ragina nepasikliauti. Tai – galimas naujos apgaulės būdas, nuo kurio gali nukentėti asmeniniai jūsų duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To: Koloko.

To: Koloko. portretas
Facebook niekada nereikalavo ir po šiai dienai nereikalauja registruotis savo vardu ir pavarde. tai reiškia, kad nei tavo gyvenimo, nei smegenų vingių niekas nesužinos, nes gal niekam ir neįdomu.

konservai su lyberalais ruosiasi internetiniuj balsavimuj

konservai su lyberalais  ruosiasi  internetiniuj balsavimuj  portretas
suzinos visu slaptazodzius ir duomenis ...ir uz visus prabalsuos savo naudai...

Koloko

Koloko portretas
Feijsbuko asmeniniai duomenys visų pirma pažeidžiami paties Feijsbuko. Nes verčiama registruotis savo tikru vardu ir pavarde. Tai reiškia, kad bet kas gali žinoti tavo gyvenimo vingius ir asmenines nuostatas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių