Nutrauktas tyrimas dėl konflikto prie tanko Vilniaus Katedros aikštėje

  • Teksto dydis:

Vilniaus apylinkės prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo prie Vilniaus Katedros aikštėje eksponuoto Ukrainos kariuomenės sunaikinto tanko.

Sprendimas priimtas konflikto dalyviams susitaikius, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Tyrimas buvo pradėtas po vasario 28 dieną kilusio konflikto. Vilniaus apskrities vyriausiame policijos komisariate buvo gautas nukentėjusio asmens pranešimas, kad tą dieną, apie 23.30 val., Vilniaus Katedros aikštėje prie eksponuojamo tanko nepažįstamas vyras jį užpuolė.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nukentėjęs vyras buvo atvažiavęs į Katedros aikštę pasižiūrėti eksponuojamo tanko. Jis pamatė, kaip keli vyrai deda ant tanko gėles, ir tai nufilmavo mobiliuoju telefonu. Tarp vyrų kilo žodinis konfliktas, kurio metu vienas iš gėles ant tanko padėjusių vyrų užpuolė nukentėjusįjį, iš rankų išmušė ir sudaužė mobilųjį telefoną ir kumščiu trenkė jam į galvos sritį.

Anot prokuratūros, atliekant ikiteisminį tyrimą, abu konflikte dalyvavę vyrai susitaikė. Įtariamasis savo kaltę pripažino, nukentėjusiajam atlygino turtinę žalą, kuri buvo padaryta sudaužius jo mobilųjį telefoną.

Tyrimui vadovavęs Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą įtariamajam ir nukentėjusiajam susitaikius.

Trofėjinis Ukrainos karių sunaikintas Rusijos tankas, eksponuotas automobilių stovėjimo aikštelėje šalia Katedros aikštės Vilniuje, tapo ne vieno konflikto židiniu. Ant jo dėtos žvakės bei gvazdikai, o kovo pradžioje tankas išpaišytas aerozoliniais dažais.

Dėl ant tanko padėtų gvazdikų policija pradėjo administracinę teiseną, numatančią atsakomybę už nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimą ar demonstravimą.

Tankas Vilniuje eksponuotas nuo vasario 22 iki kovo 16 dienos, jį Vytauto Didžiojo karo muziejui Kaune iki metų pabaigos paskolino Kyjivo karo muziejus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Lietuvos rusakalbiai parodė savo tikrąjį veidą,ar naiviems lietuviukams dar neaišku,čia tik pradžia,iš Ukrainos atvažiuoja dar aršesni

scenos apšvietėjas

scenos apšvietėjas portretas
,,Žiznj choroša''...Patys atvilkom tą laužą,užsakėm muziką ,patys provokuojam ir už gvazdikus baudžiam.Kas nepatenkintas mūsų cirkais-tą į belangę pas Paleckį.Gal susipras,kad magnolijas ant tanko dėt reikia.

tai gal

tai gal portretas
ta tanka suremontuos ir mes galesime juo pulti rusus
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių