Muitininkų rankose – vilkikai iš Baltarusijos: kontrabandą slėpė virš galvos ir po kojomis

  • Teksto dydis:

Šalčininkuose ir Tverečiuje muitininkai sulaikė iš Baltarusijos atvykusius du vilkikus su 837 tūkst. eurų vertės kontrabandiniais rūkalais.

Tverečiaus kelio poste slėptuvę su rūkalais muitininkai aptiko vilkiko puspriekabės lubose, o Šalčininkuose kontrabanda rasta puspriekabės sienoje ir grindyse. Atverti abi slėptuves padėjo Šalčininkų ir Didžiasalio ugniagesiai, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Į Tverečiaus kelio postą krovininis vilkikas „Renault“ atvažiavo pirmadienio vakarą, mašinos vairuotojas, Baltarusijos pilietis, į Lietuvą deklaravo vykstantis tuščiomis.

Tačiau muitinės pareigūnams įtarimų sukėlė tentu dengtos vilkiko puspriekabės lubos: plika akimi buvo matyti, kad jos storesnės, nei turi būti, be to, turi tvirtą, tentu aptrauktą pagrindą.

Netrukus paaiškėjo, kad lubose įrengta slėptuvė, kurią išardyti padėjo iš Didžiasalio atvykę ugniagesiai gelbėtojai. Iš viso rasta 55 tūkst. 460 pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“ ir „NZ Gold“.

Antradienio vidurnaktį, 0 val. 23 min, į postą iš Baltarusijos įvažiavo vilkikas DAF.

Muitinės pareigūnai, patikrinę mašiną mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, nustatė, kad jos grindyse ir priekinėje sienelėje įrengtos slėptuvės. Jas ardyti vėl pagelbėjo ugniagesių komanda, atvykusi iš Šalčininkų: abiejose buvo rasta 169 574 pakelių cigarečių („NZ Gold“, „NZ Black“, „MINSK Superslim“ ir „Queen Menthol“).

Bendras abiejuose kelio postuose tomis dienomis sulaikytų rūkalių kiekis – daugiau nei 225 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 837 tūkst. eurų.

Dėl abiejų įvykių MKT Vilniaus skyriuje pradėti ikiteisminiai tyrimai, jiems vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Abu vairuotojai po apklausos buvo paleisti, skyrus kardomąsias priemones: dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių