Medikai apie komos ištiktą kūdikį: apsinuodijimas buvo labai sunkus

  • Teksto dydis:

Sostinės medikai vėlų pirmadienio vakarą skubėjo gaivinti komos ištikto 11 mėnesių kūdikio.

Įtariama, jis buvo apsinuodijęs narkotinėmis medžiagomis. Vaikas buvo skubiai atvežtas į Santaros klinikų reanimaciją, informuoja LNK žinių tarnyba.

Medikai tvirtina, kad apsinuodijimas buvo labai sunkus, vaikučio būklė kėlė nerimą.

„Turime faktą, kad rasta medžiaga yra metadonas. Vaiko būklė buvo ganėtinai sunki, todėl imtasi visų įmanomų priemonių. Tėvai lanko kūdikį, abi dienas lankė ir skambino, domėjosi. Jis buvo atvežtas tėvelių į stacionarą, buvo sakyta, kad jis nepažadinamai miega, tėvai sunerimo, kad vaikas yra nepažadinamas, kai kreipėsi į priėmimo skyrių, čia jau būklė buvo įverta kaip sunki, jis buvo paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių “, – sakė vaikų intensyviosios terapijos gydytoja Edita Poluziorovienė.

Turime faktą, kad rasta medžiaga yra metadonas. Vaiko būklė buvo ganėtinai sunki, todėl imtasi visų įmanomų priemonių.

Metadonas yra stiprus analgetikas, veikiantis panašiai kaip morfinas, vartojamas stipriam skausmui malšinti.

Medikės teigimu, metadono į kūdikio organizmą galėjo patekti tik per burną. Ar vaikas pats namuose rado narkotinių medžiagų, ar jų sugirdė tėvai, aiškinasi policijos pareigūnai.

Pareigūnų atstovai teigia, kad žino šią šeimą, bet ne dėl narkotikų platinimo. Tai romų tautybės šeima.

Name kalbinti kaimynai sakė, kad vaikutis pastaruoju metu nuolat verkė naktimis. „Vaikas pastoviai verkdavo ir verkdavo“, – sakė viena kaimynių.

Tokios medžiagos, kurios buvo rastos kūdikio organizme, labai stipriai veikia centrinę nervų sistemą, ją slopina ir sukelia euforiją. Kūdikiui tai pasireiškia nepažadinamu mieguistumu, o vėliau ima stoti kvėpavimas. Lietuvoje tai yra beprecedentis atvejis, kai tokio amžiaus kūdikis apsinuodija narkotikais.

„Tikrai mažas amžius, tikrai retas atvejis, ypač apsinuodijimu narkotinėmis medžiagomis. Pasekmės – nenuspėjamos. Centrinė nervų sistema yra labai paslaptingas reikalas“, – kalbėjo medikė.

Iš intensyviosios terapijos skyriaus berniukas išleistas, jo būklė gerėja, tačiau iš ligoninės kūdikis dar nebus paleistas. Poveikis po apsinuodijimo narkotikais gali būti ilgas, todėl vaikas bus prižiūrimas medikų.

Policija dėl įvykio apklausė tėvus, laukia medikų galutinių išvadų ir spręs, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių