G. Kontenis Vokietijoje bus teisiamas už ginkluotą apiplėšimą

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas antradienį nusprendė tenkinti Vokietijos prašymą perduoti Gediminą Kontenį, Lietuvoje nuteistą už mažamečio Mato mirtiną sumušimą.

Tačiau nuosprendyje pažymima, kad realus G. Kontenio perdavimas bus atidėtas iki tol, kol jis atliks jam Lietuvoje paskirtą 19 metų laisvės atėmimo bausmę.

Taip pat turės būti sprendžiama dėl jo laikino perdavimo Vokietijai proceso veiksmams atlikti.

G. Kontenis Vokietijai perduodamas pagal 2015 metais Bochumo apylinkės teismo išduotą Europos arešto orderį, įtariant bendrininkų grupėje įvykdžius plėšimą panaudojant šaunamąjį ginklą ir pagrobus didelės vertės turtą.

Arešto orderyje nurodyta, kad 2015 metų liepos 27 dieną G. Kontenis kartu su dviem bendrininkais juvelyrinių dirbinių parduotuvėje „Marc“ pistoletais grasino ten buvusiems parduotuvės darbuotojams bei pagrobė laikrodžius, juvelyrinius papuošalus, kurių bendra vertė siekė 61,9 tūkst. eurų, taip pat 2,7 tūkst. eurų grynųjų pinigų.

Maksimali laisvės atėmimo bausmė už tokį nusikaltimą Vokietijoje – 15 metų.

Bylą nagrinėjant teisme, prokurorė prašė pareiškimą tenkinti, o G. Kontenis ir jo gynėja sutiko su prokurorės pareiškimu.

„G. K. sutiko būti perduotas Vokietijos Federacinei Respublikai pagal Europos arešto orderį supaprastinta tvarka ir atsisakė specialiosios taisyklės reikalavimo. Tokią savo poziciją jis patvirtino teisme“, – rašoma teismo nutartyje.

G. Kontenis birželį Kauno apygardos teismo buvo nuteistas 19 metų kalėti ir pripažintas pavojingu recidyvistu dėl mažamečio sugyventinės sūnaus sumušimo, nuo ko vaikas mirė. Vaiko motina Monika Kaziukaitytė nuteista 16 metų nelaisvės.

Šiuo metu Lietuvos apeliacinis teismas nagrinėja kito proceso dalyvio apeliacinį skundą dėl šio nuosprendžio.

Ikiteisminis tyrimas Vokietijoje tebevykdomas, G. Kontenio kaltės klausimo Lietuvos teismas nenagrinėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O ten aplink tuo metu Kauno 'Vaikų teisių' gestapininkas nesivalkiojo, ar ne jis ir išprovokavo tą nelaimę, kurios LABAI jo viršininkėms reikėjo?..

Atlyginta-neatlyginta

Atlyginta-neatlyginta portretas
Kaziukaitytei,nuo pat A.A.Mantuko gimimo reikėjo galvoti apie sūnelį,o ne dabar stenėti. Ką ir kaip ji galvojo ? Atsiprašau, su užpakaliu ir dar su tokiu šlykščiu iškrypėliu- nusikaltėliu ??? O Kontenį perduoti Vokietijon ? Taupant pinigus- išlaikymą ? Reikia,nebent laikinai laikyti Vokietijoje,kol sąžiningai ištirs,nustatys. O vėliau grąžinti į Lietuvos įkalinimo įstaigą sudedant visus įkalinimo metus ir KUO sunkesnėmis įkalinimo sąlygomis,kad net mirtis jam būtų lenvesnė už kalėjimą. Kam gyvus laikyti tokius iškrypėlius- sadistiškus banditus ???

biurokratiniai

biurokratiniai portretas
runkeliai atiduokit nereikes mums islaikyt to isgamos o tuos 19 m taipat perduokit prie ju bylos.ir vokieciai tegul maitina ......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių